Mermer Sektörü Afyon'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Mermer Sektörü Afyon'da Buluşuyor

Mermer Sektörü Afyon\'da Buluşuyor

Afyonkarahisar'da bu yıl ikincisi düzenlenecek Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı 10-13 Eylül'de düzenlenecek.

23.08.2015 21:16

Afyonkarahisar'da bu yıl ikincisi düzenlenecek Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı 10-13 Eylül'de düzenlenecek.

Mermer, Blok, Doğaltaş, Makine Teknolojileri, Sarf Malzemeleri ve İş Makineleri Fuarı'nın tanıtım toplantısı Kent Cafe'de yapıldı. 10- 13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek fuarda sektörün önde gelen yerli ve yabancı temsilcilerin bir araya geleceğini söyleyen AS Fuarcılık Genel Koordinatörü Mehmet Abdioğlulları, fuar için getirilen bazı makinelerin kurulum ve söküm aşamasının 3'er gün sürdüğünü aktardı. Fuarda mermer hediyeliklerden dev mermer kesme makinelerine kadar mermerle ilgili tüm ürün ve ekipmanın yer alacağını vurgulayan Abdioğulları, fuarın Afyonkarahisar halkının da mermerin önemi ve kullanım alanlarının öğrenilmesiyle ilgili faydalı olacağını belirtti.

Dünya çapında mermerin başkenti olarak Afyonkarahisar'ın bilindiğini kaydeden Abdioğulları, Şehirlerin ve kentlerin gelişebilmesi için olmazsa olmazlar vardır. Mermer ve doğaltaş sektörü de Afyonkarahisar için böyle bir öneme sahip. Dünyada da mermerin başkenti olarak bilinir. Afyonkarahisar'da mermer sektöründen 65 bine yakın Afyonkarahisarlı gelir elde etmektedir. Doğaltaş ve mermer sektörü Afyonkarahisar'ın vazgeçilmezlerindendir. Festival olarak başladığımız sektörel buluşmayı 2 yıldır fuar olarak organize ediyoruz. Bu fuar çalışmaları esnasında ortalama 2 saatlik uzaklıkta bulunan 16 şehir için en uygun noktanın Afyonkarahisar olduğunu fark ettik dedi.

Fuara katılım için başvuru yapan firma sayısının 120'yi aştığını aktaran Mehmet Abdioğulları, firmalarla yapılan görüşmelerde Afyonkarahisar'ın iç dinamiklerinin de harekete geçirilmesi fikrinin ön plana çıktığını söyledi. Fuarla Afyonkarahisar'ın da sektörü tanıyacağına değinen Abdioğulları, Fuarla birlikte şehir de kazanacak. Simitçisinden medyasına mimarından reklamcısına kadar herkes bu sektörden para kazanacak. Fuarlar Afyonkarahisar'da hareketlilik sağlıyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mermer Sektörü Afyon'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement