Mersin Büyükşehir'den Engelli Gençler İçin Kamp - Son Dakika
Yerel

Mersin Büyükşehir'den Engelli Gençler İçin Kamp

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli gençler için Tarsus’ta kamp düzenleyecek.

21.08.2015 14:20

Mersin Büyükşehir Belediyesi, engelli gençler için Tarsus'ta kamp düzenleyecek. 15 ile 20 yaş arası engelli gençlerin katılabileceği 'Engelli Gençlik Kampı ve Kaynaştırma Eğitimi'ne katılmak için son başvuru tarihi 28 Ağustos 2015.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 31 Ağustos-4 Eylül 2015 tarihleri arasında Tarsus Gençlik ve Doğa Kampı'nda 'Engelli Gençlik Kampı ve Kaynaştırma Eğitimi' düzenlenecek. Engelli gençlerin güzel zaman geçirebilmeleri, kamp tecrübeleri edinebilmeleri, bazı zor şartlarla nasıl başa çıkabileceklerini öğrenmeleri amacıyla gerçekleştirilecek doğa kampının ulaşım, konaklama gibi tüm giderleri Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kamptan, 15 ile 20 yaş arası engelli gençler faydalanacak.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, kampa katılmak isteyen engelli gençlerin engellerinin, kamp yapmaya müsait ve bağımsız hareket edebilecek düzeyde olması gerektiği belirtildi. Başvuruların başladığı kampa kayıt yaptırmak için engelli raporunun fotokopisi, engellinin ve refakatçinin aslı ile birlikte kimlik fotokopisi, 2 adet fotoğraf ve aile hekiminden alınacak sağlık raporu gerektiği bildirilen açıklamada, "Her öğrenci kampa gelirken yanında havlu, terlik, ayakkabı, diş fırçası, diş macunu, şort, eşofman, şampuan gibi kişisel eşyalarını getirmek zorundadır. Kayıt için gerekli belgeler eksiksiz hazırladıktan sonra, başvuru formunun Engelliler Dairesi Başkanlığı'nca doldurulup kabul edilmesi için bizzat Engelliler Dairesi Başkanlığı'na başvurulması gerekmektedir" denildi.

Kampa katılmak isteyenlerin 28 Ağustos 2015 Cuma günü saat 12.00'ye kadar başvuru yapmaları gerektiği kaydedildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin Büyükşehir'den Engelli Gençler İçin Kamp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement