Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller - Son Dakika
Güncel

Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller

İsrail polisinin Müslümanların Mescid i Aksa'ya girişini engellemesi üzerine çıkan olaylarda 10'u Filistinli 13 kişi yaralandı.

15.10.2014 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail polisinin Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişini engellemesi üzerine çıkan olaylarda 10'u Filistinli 13 kişinin yaralandığı belirtildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya girişi engellemesi üzerine Doğu Kudüs'te yer alan Eski Şehir'deki bazı mahallelerde çıkan olaylarda 10 Filistinli yaralandı.

İsrail polis sözcüsü Micky Rosenfeld de Eski Şehir'de atılan taşların isabet ettiği 3 polisin hafif yaralandığını ifade etti. Rosenfeld, olayla ilgisi olduğu gerekçesiyle 4 Filistinlinin gözaltına alındığını kaydetti.

İsrail, Batı Şeria'da protesto edildi

Öte yandan, Batı Şeria'da İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlalleri protesto edildi.

Ramallah'ın El-Menara bölgesinde toplanan ve Filistinli grupların yetkililerinin de katıldığı gösteride, Arap dünyasından mukaddes mekanlara sahip çıkması istendi.

AA muhabirine konuşan Hamas yetkililerinden Hüseyin Ebu Kuveyk, "Mescid-i Aksa kırmızı çizgidir, ona dokunulması istenilmeyen sonuçlar doğurabilir" diyerek, kutsalların korunmasının sadece Filistinliler ya da Kudüslülerin değil Müslümanların görevi olduğunu belirtti.

Mescid-i Aksa Külliyesi içerisinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisinin yanı sıra müze, medreseler, bahçeler ve büyük avlu bulunuyor. İslam inancında Beyt'ul Makdis adı verilen külliye alanı, Müslümanların ilk kıblesi özelliğini taşıyor.

Süleyman Mabedi kalıntılarının külliye alanının altında olduğuna inanan Yahudi yerleşimciler, bu alanda kazı çalışmaları yapıyor. Yerleşimciler ve İsrailli yetkililer zaman zaman Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri taciz ediyor. Müslümanların karşı çıktığı bu tür ihlaller nedeniyle Mescid-i Aksa'da sık sık gerginlik yaşanıyor. - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlaller - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement