Meü'de Besyo Öğrencilerine Panel - Son Dakika
Yerel

Meü'de Besyo Öğrencilerine Panel

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) kuruluşunun 20’nci yılı etkinlikleri kapsamında "Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde Yeni Trendler Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi.

14.04.2014 11:38

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun (BESYO) kuruluşunun 20'nci yılı etkinlikleri kapsamında "Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliğinde Yeni Trendler Yaklaşımlar" konulu panel düzenlendi.

MEÜ'den yapılan açıklamaya göre, Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi'nde gerçekleşen panele konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gıyasettin Demirhan, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Levent İnce ve MEÜ öğretim üyelerinden Doç. Dr. Zekayi Pehlivan katıldı.

BESYO Müdürü Prof. Dr. Murat Özeren panelin açılış konuşmasında, MEÜ Senatosu'nun kararıyla kuruluşuna karar verilen Antrenörlük ve Spor Yöneticiliği bölümlerinin faaliyete geçeceğini belirtti.

Pehlivan da öğretmen adayı seçimi, aday yetiştirme programı ve uygulamadan kaynaklanan sorunlar, mesleğe ilişkin tutumlar, istihdam endişesi ile öğretmen ataması sırasında yaşanan sıkıntıların mesleğin önemli sorunlarının başında geldiğini söyledi.

Hizmet sırasında da beden eğitimi öğretmenlerinin pek çok güçlükle karşı karşıya bulunduğunu dile getiren Pehlivan, bu sorunların giderilmesine yönelik çalışmaların neler olabileceği üzerinde durdu.

Demirhan da "Beden Eğitimi Öğretmeni Yetiştirmede Yeni Gelişmeler" başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.

İnce ise "Beden Eğitimi Ders Uygulamaları ve Öğretmen Rollerinde Yeni Gelişmeler" başlıklı konuşmasında, okullarda beden eğitiminin evrimi, yeni beden eğitimi öğretim programları ve geliştirme süreci, yeni programlarda öne çıkan öğretmen rolleri ve kuramsal dayanakları hakkında bilgiler verdi. - Mersin

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement