MHP İl Başkanı Engin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

MHP İl Başkanı Engin Açıklaması

MHP İl Başkanı Engin Açıklaması

"Yüksek Seçim Kurulu, İlçe Seçim Kurulu'ndan kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına dair çalışma yapmasını talep etti ve netice itibarıyla da bu seçimlerde 55 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi"

03.05.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP İl Başkanı İlhan Engin, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) partisinin Kastamonu'daki belediye başkanlığı seçimleriyle ilgili itirazının sonucuna yönelik kararıyla ilgili, "YSK, İlçe Seçim Kurulundan kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına dair çalışma yapmasını talep etti ve netice itibarıyla da bu seçimlerde 55 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi" dedi.

Engin, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, YSK'nın kararının ardından yasal sürecin devam ettiğini ve belediye başkanı adayları Hayati Hamzaoğlu'nun Anayasaya Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullandığını söyledi.

Seçim sürecini MHP olarak büyük olgunluk içinde geçirdiklerini ifade eden Engin, "Sonucu da olgunlukla karşılıyoruz. Biz demokrasiye inanan siyasi hareketiz" diye konuştu.

Engin, partisinin 30 Mart'taki seçimlerde Kastamonu'da 26 bin 735 oy aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"30 Mart günü yapılan seçimlerde AKP ile MHP arasındaki oy farkı 227'dir. Bu da binde 5 ile ifade edilebilecek bir orandır. Biz MHP olarak seçim sürecinde yaşananları da göz önünde bulundurarak İlçe Seçim Kuruluna itiraz ettik. İtiraz konumuz da kısıtlıların oy kullandığını tespit ettiğimizden dolayıydı. İl ve İlçe Seçim Kurulu tarafından itirazımız reddedildi. YSK İlçe Seçim Kurulundan kısıtlıların oy kullanıp kullanmadığına dair çalışma yapmasını talep etti ve netice itibarıyla da bu seçimlerde 55 kısıtlının oy kullandığı tespit edildi. 55 kısıtlının oy kullanması seçim sonucunu etkilemediğini için itirazımız YSK tarafından da reddedildi. 55 kişinin oy kullanması tam kanunsuzluk olarak ifade ediliyor. Ben gidip kısıtlı olan birisini kaydettirmedim. Seçmen kütüklerini İlçe Seçim Kurulu düzenliyor.

O zaman tam kanunsuzluk suçunu İlçe Seçim Kurulu işlemiş oluyor. Haksızlığa karşıyız. Seçim sonuçlarını olgunlukla karşılıyoruz ama yapılan birtakım hakkımıza tecavüzler varsa bunun da sonuna kadar kanun önünde takipçisi olacağız. Suç işleyen varsa cezasını görmeli. Görmediği zaman bir dahaki seçimlerde aynı şeylerle karşılaşırız." - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel MHP İl Başkanı Engin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement