Mıçı’nin Vefa Gecesinde İlgi Had Safhadaydı - Son Dakika
Güncel

Mıçı’nin Vefa Gecesinde İlgi Had Safhadaydı

Mıçı’nin Vefa Gecesinde İlgi Had Safhadaydı

Sanat Dünyasına, Bürokratlardan Sivil Toplum Kuruluşların Temsilcilerine Kadar, Yüzlerce Sevenleri Onu Bu Anlamlı Gecesinde Yalnız Bırakmayarak Destek Çıktılar.

03.12.2010 14:34  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllarını Türk Halk Müziğine adayarak renkli geçen hayat metoduyla paralel şiirleriyle türküleriyle sevenlerin yüreğine taht kuran Kâhtalı mıçı nin vefa gecesine iş dünyasından sanat dünyasına, bürokratlardan sivil toplum kuruluşların temsilcilerine kadar, yüzlerce sevenleri onu bu anlamlı gecesinde yalnız bırakmayarak destek çıktılar.

Ünlü sanatçı Latif Doğan'ın organize ederek B.çekmecede kendisine ait Güzelce Restaurant da düzenlenen gecenin sunuculuğunu Adıyamanlıların sevilen ismi 106.6 Vizyon Türk radyosundan İmparator ile birlikte Televizyon Programcısı Yeliz Akay sundu.

Geceye İBB Kültür A.Ş Genel Müdürü Nevzat Bayhan, ünlü sinema oyuncusu Gani Rüzgar Şavata ve "Saddam'ın Askerleri" filmindeki rol arkadaşı Özlem Ceylan, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Türk Halk Müziği sanatçılarından Latif Doğan, Selahattin Alpay, Aydın Aydın, Maral, Sinan Yılmaz, Tuncay Okutan, Hülya Bozkaya, Azar Aktaş, Halis Aslan, Başak Kar, Abuzer Çiçek, Cumali Alp, Salman Temiz, Mehmet Yakar, Sivil Toplum Kuruluşların temsilcileri, Bürokratlar, İşadamları, Basın mensupları ve yüzlerce sevenleri katıldı.

ASU televizyonunun canlı olarak yayınladığı programda Kâhtalı Mıçı'ye ait 1970'li yıllarda çekilmiş bir resim sürpriz bir şekilde açık artırma ile katılımcılara sunuldu.

Geceye katılan bütün misafirlerini kapıda karşılayarak büyük ilgi gösteren Kâhtalı Mıçı, bu anlamlı gecede kendilerini yalnız bırakmayan bütün konuklara teşekkür etti.

Mıçı, "Latif Doğan kardeşimizin şahsıma yönelik düzenlenmiş olduğu vefa gecesinin Adıyaman'ın il oluşunun 56.yıl dönümüne denk gelmesi beni daha da mutlu etmiştir. Bu güzel mekanı bizler tahsis eden latif kardeşime şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Sanatçı Latif Doğan ise kendisinin bu aşamaya gelmesinde büyük emeği geçen Kahtalı Mıçı'ye teşekkür etti. Doğan, "Mıçı abimiz, bizim İstanbul'a gelmemizde ön ayak olan kişilerden biriydi. Biz ona ne kadar hizmet etsek azdır. O her türlü övgüye ve şefkate layık bir insandır. Kendisine başarıların devamını diliyoruz." Diyerek, övgü dolu sözler sarf etti.

Geceye katılan GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz ise; "Zor ve karışık bir coğrafyada binlerce yıl her türlü farklılığa rağmen huzur ve barış içersinde yaşayan Adıyaman'ın geri kalmışlığının ortadan kaldırılması için devletin elinden tutması gerektiğini" söyledi.

Bu renkli gecede meslektaşı Kâhtalı Mıçı'yi yalnız bırakmayan başta Latif Doğan, Selahattin Alpay, Aydın Aydın, Maral, Sinan Yılmaz, Hülya Bozkaya gibi birçok ünlü sanatçı sahne alarak Kürtçe ve Türkçe türküleriyle katılımcılara coşku dolu bir gün geçirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Mıçı’nin Vefa Gecesinde İlgi Had Safhadaydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement