Microsoft, Windows 10'u Açıkladı! - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft, Windows 10'u Açıkladı!

Microsoft, Windows 10\'u Açıkladı!

Microsoft bugün düzenlediği bir etkinlikte yeni işletim sistemi Windows 10'u duyurdu.

30.09.2014 21:42
Emre Çetinkaya - -

Uzun süredir beklenen Microsoft'un yeni işletim sistemi nihayet bugün resmiyete kavuştu. Hem de büyük bir sürprizle. Şimdiye kadar Microsoft'un yeni işletim sistemi hep Windows 9 ismiyle ve Threshold kod adıyla anılıyordu. Şimdiye kadar bu yeni işletim sistemi için yapılan haberlerin hemen hepsinde de bu isimler kullanılmıştı. Ancak Microsoft önemli bir sürprizler yeni işletim sisteminin ismini Windows 10 olarak açıladı. Yani Microsoft, Windows 8'den sonra Windows 9'u pas geçti.


İsminin dışında, Windows 10'un Microsoft için oldukça önemli bir yere sahip olacağını söylemek mümkün. Çünkü Windows 10, Microsoft cihazlarının genelini kapsayan bir işletim sistemi olacak. Yani bu işletim sistemi sadece PC'lerde kullanılmayacak. Ya da diğer bir deyişle Microsoft bundan böyle her platform için farklı bir işletim sistemi çıkarmayacak.


Windows patronu Terry Myerson'a göre, şimdiye kadarki en kapsamlı platform olan Windows 10, masaüstü bilgisayarları, dizüstü bilgisayarları, tabletleri ve telefonları kapsayacak.


Windows 10'u tanıtmak için sahneye çıkan Joe Belfiore, Windows 10'un Windows 7'ye olan benzerliğine dikkat çekti. Zira Windows 7, Microsoft'un en başarılı işletim sistemlerinden birisi olarak kabul ediliyordu.



Microsofta göre ilk bakışta yeni Windows 10;


Tanıtılan ilk ön izleme sürümüyle öncelikli olarak PC deneyimine odaklanan ve önümüzdeki aylarda kullanıcıların geri bildirimleri doğrultusunda sürekli gelişecek olan Windows 10 sürümünün ilk bakışta dikkat çeken diğer özellikleri şöyle sıralanıyor:


· Genişletilmiş Başlat Menüsü: Bildiğiniz Başlat menüsü, yeni sürümde en sık kullanılan dosya ve fonksiyonları öne çıkaran ve kullanıcıya çok daha fazla özelleştirme olanağı sunan yeni haliyle geri dönecek.



· Pencereli Uygulamalar: Windows Mağazası üzerinden edindiğiniz uygulamalar artık masaüstü uygulamalarına benzer bir pencere içinde açılacak. Bu pencereleri yeniden boyutlandırabilecek, taşıyabilecek, üzerinde yer alan uygulama çubuğu üzerinden tek tıkla minimize edebilecek veya kapatabileceksiniz.



· Geliştirilmiş Uygulama Tutturma: Uygulama tutturma (snap) özelliğindeki yenilikler sayesinde aynı ekranda birden fazla uygulamayla çok daha kolay çalışabileceksiniz. Yeni dörtlü snap konfigürasyonu sayesinde aynı anda ekrana dört uygulama yerleştirmeniz mümkün. Windows 10, ayrıca çalışan diğer uygulamaların ekranda kalan boşluklara nasıl yerleştirilebileceği konusunda tavsiyelerde bulunacak.


· Yeni Görev Görüntüleme Fonksiyonu: Bu buton sayesinde çalışan tüm uygulamalarınızı bir arada görebilecek, tek tıkla dilediğinizi ön plana alabilecek ve farklı masaüstü görüntüleri arasında geçiş yapabileceksiniz.


· Sanal Masaüstü: Birçok uygulamayı ve dosyayı tek bir masaüstü üzerinde kalabalık bir şekilde görüntülemek yerine, iş veya eğlence odaklı farklı amaçlar ve projeler için özelleştirilmiş farklı masaüstü görünümleri tasarlayabileceksiniz.



Windows 10 ve Windows Insider Program (WIP) ile ilgili detaylı bilgi için http://preview.windows.com adresini ziyaret edebilirsiniz. Windows 10 Teknik Önizleme sürümünün henüz çıkmadığını da belirtelim.


Yeni Windows 10'u nasıl buldunuz?




Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft, Windows 10'u Açıkladı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement