Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullara Teşvik Başvurusunu Uzattı - Son Dakika
Ekonomi

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullara Teşvik Başvurusunu Uzattı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda eğitim görecek öğrencilere verilecek destek için başvuru süresini, 29 Ağustos Cuma gününe kadar uzattı.

25.08.2014 15:31  Güncelleme: 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı, özel okullarda eğitim görecek öğrencilere verilecek destek için başvuru süresini uzattı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre başvuru süresi 29 Ağustos'ta son bulacak.

BAŞVURU SÜRESİ BUGÜN SONA ERİYORDU

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında özel okullara yönelik verilecek eğitim öğretim teşviki için başvuru süresi bugün sona erecekti. Ancak Bakanlık'tan yapılan açıklama ile bu süre 29 Ağustos'a kadar uzatıldı. Veliler ve okullar Milli Eğitim Bakanlığı’nın verdiği 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında değişen özel okul teşvikinden yararlanabilecek.

YOĞUNLUK NEDENİYLE UZATILDI

Eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrenci başvurularındaki yoğunluk ve buna bağlı olarak e-Okul sisteminde teknik sorunlar yaşandığı ifade edilen Milli Eğitim Bakanlığı yazısında, "Özel okulların MEBBİS üzerindeki başvuruları ile eğitim ve öğretim desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin e-Okul üzerinden başvuruları ile ilçe milli eğitim müdürlüklerimizin onay işlemleri 29 Ağustos 2014 tarihi saat 17.00'ye kadar uzatılmıştır" denildi.

DESTEK ALANLAR 1 EYLÜL'DE İLAN EDİLCEK

Destek almaya hak kazanan özel okullar ve öğrencilerin 1 Eylül 2014'te ilan edileceği belirtilen yazıda, iş ve işlemlerde, kaynaştırma yoluyla eğitime devam edecek özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilere, desteklerden yararlanması hususunda öncelik verilmesinin, bu öğrencilerin eğitime erişimlerinin desteklenmesini sağlayacağının düşünüldüğüne işaret edildi.

Yazıda, özel okullarda, eğitsel değerlendirme ve tanılama raporu doğrultusunda kaynaştırma yoluyla eğitime devam edecek özel öğretim ihtiyacı olan öğrencilerden başvuruda bulunanların eğitim ve öğretim desteğinden faydalanmalarına öncelik verileceği belirtildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullara Teşvik Başvurusunu Uzattı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Milli Eğitim Bakanlığı Özel Okullara Teşvik Başvurusunu Uzattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • hakan soy: ŞEREFSİZ TEŞVİK YAPANA KADAR TABAN PUANLARI AÇIKLA AÇIKADA KİMİN ÇOCUĞUNUN HAKKINI YEDİĞİNİZ ORDAYA ÇIKSIN. . . ADİSİNİZ ADİİİ 11 1 Yanıtla
  • ADİL: bu meb denilen kurum eğitim sisteminin içine etti. . açığı dersaneler ancak toparlıyordu. . şimdi özel okulları teşvik ediyorlarmış, , kendi gerizakalı çocukları için yer yapıyorlar da milletin haberi yok sanıyorlar. . 9 0 Yanıtla
  • İSYAN: İNANIN BOŞUNA OKUYORLAR. BEN 2 5 YIL ÜNV MEZUNUYUM. ZAMANA VE PARAYA YAZIK. OKUMAYA KARŞIYIM ATANAMAMIŞ BİR ÖĞRETMEN OLARAK. 6 0 Yanıtla
  • anıl kaya: zenginlere veriliyor teşvik fakire yapsanızya yardımı dalga geciyorlar vatandaşla 4 0 Yanıtla
  • ADAM: YORUM YAPANLARIN EĞİTİMDEN ZERRE KADAR HABERİ OLMADIĞI ORTADA. UZATILMASININ GEÇERLİ SEBEPLERİ VAR ELBETTE. BİR EĞİTİM YÖNETİCİSİ OLARAK UZATILMASINI BEKLİYORDUK. 1 0 Yanıtla

Advertisement