"Milli İradeye Savaş Açılıyorsa Savaş Hukuku Geçerlidir" - Son Dakika
Güncel

"Milli İradeye Savaş Açılıyorsa Savaş Hukuku Geçerlidir"

"Milli İradeye Savaş Açılıyorsa Savaş Hukuku Geçerlidir"

15 Temmuz Cuma günü milli iradeye yapılan darbe girişimine toplumun tüm kesimlerinden tepkiler yağıyor.

19.07.2016 11:03  Güncelleme: 11:06

Demokratik yöntemlerle seçilmiş hükümeti devirmek isteyen Fetullahçı Terör Örgütü mensubu bir grup subayın başlattığı darbe girişimi karşısında vatandaşlar tek yürek olmuş durumda.

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamada "Hem bir Türk vatandaşı hem de bir hukukçu olarak ülkemizde yaşanan bu durumlar bir darbeden de öte bir savaş halidir. Bu girişim milli iradeye, seçilmiş Sayın Cumhurbaşkanımıza ve hükümetimize karşı bir savaştır. Dış güçlerce desteklenen, eli kanlı FETÖ Terör Örgütü milli iradeye silah doğrultarak ülkemizi geri dönülmez kaoslara sürüklemeye çalışsa da amacına ulaşamamıştır" dedi.

Prof. Dr. Altaş yaşanan olayların normal şartlar altında değerlendirilmemesi gerektiğini belirterek milli iradeye savaş açan terör örgütünün normal hukuk şartlarıyla değil "Savaş Hukuku" şartlarıyla değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Çoğu hukukçunun durumu normal hukuk şartları bağlamında değerlendirerek "idam cezası" olmaz şeklinde beyanatlarda bulunduğunu belirten Prof. Dr. Altaş, mevcut durumun milli iradeye ve ülkemize açılan bir savaş olduğu gerçeğinin göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizerek farklı bir hukuki çerçevenin söz konusu olduğunu dolayısıyla "idam cezası"nın getirilebileceğini söyledi.​

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Milli İradeye Savaş Açılıyorsa Savaş Hukuku Geçerlidir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement