Paris, Madrid, Atina ve Meksiko'da 2025 Yılında Dizel Araçlar Yasaklanacak - Son Dakika
Ekonomi

Paris, Madrid, Atina ve Meksiko'da 2025 Yılında Dizel Araçlar Yasaklanacak

Paris, Madrid, Atina ve Meksiko\'da 2025 Yılında Dizel Araçlar Yasaklanacak

Paris, Madrid, Atina ve Meksiko belediye başkanları en geç 2025 yılında tüm dizel binek araçları ile ağır vasıtaların kullanımının kentlerinde yasaklanması konusunda anlaştı.

02.12.2016 16:06  Güncelleme: 08:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın milyon kentlerinden Paris, Meksiko, Madrid ve Atina belediye başkanları en geç 2025 yılında tüm dizel binek araçları ile ağır vasıtaların kullanımının kentlerinde yasaklanması konusunda anlaştılar. Belediye başkanlarının bu kararı bu yıl Meksiko kentinde iki yılda bir düzenlenen C40 toplantısında alındı.

HAVA KALİTESİNİN YÜKSELTİLMESİ HEDEFLENİYOR

Yasaklama kararı kentlerde "hava kalitesinin yükseltilmesi,alternatif ulaşım araçları ile alternatif yakıtlardaki gelişmelerin hızlandırılmasını" amaçlıyor. BBC'nin haberine göre karar aynı zamanda daha fazla kişinin bisiklet kullanmasını veya yürümesinin de sağlanmasını hadefliyor.

"CİĞERLERİMİZDEKİ AŞIRI YÜKÜ AZALTACAĞIZ"

Meksiko Belediye Başkanı Miguel Ángel Mancera varılan anlaşma ile ilgili yaptığı açıklamada "Otobüs ve metro gibi alternatif taşıma araçlarına ve bisiklet kullanımı için altyapıya yatırım yaparak yollarımızdaki ve ciğerlerimizdeki aşırı yükü azaltacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Paris, Madrid, Atina ve Meksiko'da 2025 Yılında Dizel Araçlar Yasaklanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement