Minik Kızın Hayatı Tüp Bebeğe Bağlı - Son Dakika
Güncel

Minik Kızın Hayatı Tüp Bebeğe Bağlı

Minik Kızın Hayatı Tüp Bebeğe Bağlı

Tokat'ta lösemi hastası 5 yaşındaki Esra Taşkıran'ın hayatı ilik nakli yapılabilmesi için annesinin tüp bebek yöntemiyle hamile kalmasına bağlı.

15.05.2013 11:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta lösemi hastası 5 yaşındaki Esra Taşkıran'ın hayatı ilik nakli yapılabilmesi için annesinin tüp bebek yöntemiyle hamile kalmasına bağlı.

Tokat'ın Turhal ilçesi Hamam Mahallesinde ikamet eden Ali Taşkıran ve Fadime Taşkıran'ın çiftinin en küçük çocukları olan 5 yaşındaki Esra Taşkıran, 3,5 yıldır lösemi hastalığına karşı savaş veriyor. Esra'nın 2 kardeşinden alınan dokuların uyuşmaması sonucu doktorlar ilik nakli için annenin hastalıklı dokuları ayıklanmış genetik tüp bebek tedavisiyle hamile kalmasını önerdi. Tüp bebek için yaklaşık 7 bin TL'yi bulan masrafları karşılayamayacak durumda olan işsiz baba Taşkıran ise çaresizlik yaşıyor.

Devletin 2 çocuğu olduğu için masrafların yüzde 30'unu karşıladığını ifade eden Taşkıran, "Tüp bebek masrafları 6-7 bin TL tutuyor. İlk defada tutmaz ise bir daha aynı masrafın yapılması gerekiyor. Doktorlar ilik bankasına müracaat etmemiz için öneri de bulunmadılar. Tüp bebek yapılması gerektiğini söylediler" dedi.

15-20 günde bir Ankara, Samsun arasında hastaneye gidip geldiği için çalıştığı iş yerinden çıkmak zorunda kaldığını ve 7 aydır işsiz olduğunu ifade eden Taşkıran, "Sürekli çocuğumu hastaneye götürdüğüm için sabit bir işte çalıştırmıyorlar. Yetkililerden çocuğuma yardım eli uzatmalarını ve bana bir iş vermelerini istiyorum" diye konuştu.

Anne Fadime Taşkıran ise çocuğunu kurtulması için yetkililerden yardım eli uzatması beklediklerini söyledi. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Minik Kızın Hayatı Tüp Bebeğe Bağlı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement