Minik Öğrencilerin Matbaa Sevinci - Son Dakika
Yerel

Minik Öğrencilerin Matbaa Sevinci

Minik Öğrencilerin Matbaa Sevinci

Adıyaman’ın Kahta ilçesi, Kahta Vilayetler Anaokulu öğrencileri, "kitap ve kağıt" projesi kapsamında Kahta’da faaliyet gösteren Gerçek Matbaasını ziyaret ettiler.

11.01.2015 11:49

Adıyaman'ın Kahta ilçesi, Kahta Vilayetler Anaokulu öğrencileri, "kitap ve kağıt" projesi kapsamında Kahta'da faaliyet gösteren Gerçek Matbaasını ziyaret ettiler.

Anaokulu öğrencileri, okul müdür yardımcısı, öğretmenleri, stajyer öğrenci, öğrenci velileri ile birlikte matbaayı gezerek bilgiler aldı.

Konuyla alakalı olarak açıklamalarda bulunan Kahta İlçe Vilayetler Anaokulu öğretmenlerinden Hacer Söner, "Okulda öğrencilere okuduğum bir hikayede ağaçların kağıda, kağıtların da matbaalarda kitaba dönüştüğünü anlattım. Hikayeden sonra öğrencileri büyük bir merak sardı. Bende ağacın kağıda kağıdın kitaba dönüştüğü bu olayın hikayesini dinleyen öğrencilerimle, Gerçek Matbaasını ziyaret etmeyi düşündüm. Çünkü bu olay onları heyecanlandırmıştı. Sınıfta kağıt, kitap ve matbaa konusunu öğrenen minikler ziyaret ettikleri Gerçek Matbaasındaki baskı makinelerini büyük bir merakla incelediler. Matbaayı büyük bir merakla gezen minik öğrenciler, matbaa çalışanlarından Hasan Kaya'ya sorular sordu. Hasan Kaya'da meraklı minik öğrencilere matbaa faaliyetlerini anlattı. Minik öğrenciler, matbaada kağıt çeşitlerini gördü. Ayrıca kitap, dergi, afiş ve davetiyelerinin nasıl basıldığını burada görme fırsatı yakaladılar" şeklinde konuştu.

Gerçek Matbaası çalışanlarından Hasan Kaya ise öğrencilerin dinledikleri bir hikayede geçen kağıt, kitap ve matbaa vurgusu, yaptıkları bu ziyaret ile öğrencilerin kafasında tam olarak oturduğunu belirtti. Kaya, meraklı minik öğrencilere yardımcı olduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, öğrencilere ve öğretmenler ikramda bulundu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Minik Öğrencilerin Matbaa Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement