MİT, Pokemon Avlar Gibi FETÖ'cü Yakaladı - Son Dakika
Güncel

MİT, Pokemon Avlar Gibi FETÖ'cü Yakaladı

ByLock kullancılarının bulundukları ortamlarda kod isimleriyle görünmesi nedeniyle, kurumları tek tek gezen MİT, ağına takılan FETÖ'cüleri yakaladı. Pokemon GO oyunu ile benzerliği dikkat çekti.

27.10.2016 08:02  Güncelleme: 08:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) şifreli yazışma programı ByLock uygulamasını kullanan örgüt elemanlarının nasıl yakalandığına dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Güvenlik ve istihbarat güçlerinin ByLock kullanıcısı FETÖ üyelerini, son zamanların fenomen oyunu Pokemon GO'da avlar gibi yakaladıkları belirlendi. ByLock'un, çevredeki ve ortak ağdaki diğer kullanıcıları kod isimleriyle gösteren özelliği, kurumlarda kaç FETÖ'cü olduğunun listelerini döktü.

MİT ŞİFRELERİ ÇÖZDÜ

2014'te ByLock'un peşine düşen MİT, ByLock'un kodlarını tamamen çözdü. Yapılan incelemelerde ByLock'un, çevredeki ve ortak ağdaki diğer kullanıcıları kod isimleriyle gösteren bir özelliği olduğu tespit edildi. FETÖ üyelerinin birbirlerini gizlice bulabilmeleri için oluşturulan özellik FETÖ'cülerin başını yaktı.

BULUNDUKLARI ORTAMLARDA GÖRÜNÜYORLAR

FETÖ'cülerin birbirlerini bulmak için kullandığı ByLock'taki "bulundukları ortamlarda yahut internete girdikleri ağ üzerindeki diğer kullanıcıları kod adlarıyla görebilme" özelliği MİT'in işini kolaylaştırdı.

FETÖ'CÜ ÇIKINCA BİLDİRİM ATIYOR

Uygulamanın bu özelliğini çözen istihbaratçılar, son zamanların fenomen oyunu Pokemon GO'daki gibi ByLock'çuların peşine düştü. Yakınlarda Pokemon tespit edildiğinde Bluetooth bağlantısı ile kullanıcılara uyarı veren oyundaki gibi ByLock'çular da yine sistem üzerinden yakalandı.

ELLERİNDE TELEFON, DOLAŞTILAR

Önemli kurum ve kuruluşlarda dolaşarak binalardaki FETÖ'cü sayılarını ve kod adlarını tespit eden istihbaratçılar, ardından bu kişilerin kimliklerine ulaştı.ByLock kullanıcısı örgüt üyeleri tek tek bulundukları yerlerde yakalandı.

MOBİL OYUNUN CHAT ODASINDA HABERLEŞTİLER

Örgüt üyelerinin ByLock dışında chat programları da kullandıkları tespit edildi. Bunlardan bir tanesi ise, bir mobil oyunun chat odasıydı. Tek tek telefonlarına oyunu indirdikleri ve oyunun chat sekmelerinden iletişim kurdukları ortaya çıktı.

MİT, Pokemon Avlar Gibi FETÖ\'cü Yakaladı
Kaynak: Yeni Şafak

Son Dakika Güncel MİT, Pokemon Avlar Gibi FETÖ'cü Yakaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement