Kas Hastası Genç Kız, Neyi Tutsa Elinde Kalıyor - Son Dakika
Dünya

Kas Hastası Genç Kız, Neyi Tutsa Elinde Kalıyor

Nadir görülen bir tür kas hastalığı yüzünden 19 yaşındaki kızın eklemleri kilitleniyor, herhangi bir objeyi tuttuğunda eli kilitlenip kalıyor.

28.10.2016 15:04  Güncelleme: 10:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Miyotonik distrofi hastası Louise Allen, neyi tutsa elinde kalıyor. Nadir görülen hastalık yüzünden 19 yaşındaki kızın eklemleri gün içinde aniden kilitleniyor. Genetik hastalık, genç kızın kaslarını eritip bitiriyor.

ELİ KİLİTLENİYOR

Daily Mail'de yayınlanan habere göre, Louise gün içinde herhangi bir şeyi tuttuğunda eli kilitleniyor. Ya da yemek yerken çenesi kilitleniyor. Eklemlerinin açılması için tek yapabileceği beklemek.

GÜNDE 17 SAAT UYUYOR

Hastalığı 3 yıl önce başlayan Louise, "Bir şişeyi açmaya çalışırken, televizyon kumandasını tutarken bile kilitlenebiliyor. Bazen birkaç saniyede geçiyor, bazen 5 dakikayı buluyor." diye konuştu. Aynı zamanda genç kız sürekli halsiz hissediyor. Günde 17 saate kadar uyuyor. 5 dakikadan fazla ayakta durduğunda ise bacakları ağrımaya başlıyor.

KALBİNİ VE CİĞERLERİNİ ETKİLEYEBİLİR

Doktorlar, şimdilik eklemlerini etkileyen hastalığın zamanla kalbini ve ciğerlerini etkileyebileceğini söyledi. Bacağındaki ağrılar ise bir gün onu tekerlekli sandalyeye mahkum edebilir. Hastalığın herhangi bir tedavisi mevcut değil ancak semptomlarını hafifletecek önlemler alınabiliyor.

Duygu Bay/ PembeNar

Kas Hastası Genç Kız, Neyi Tutsa Elinde Kalıyor

Son Dakika Dünya Kas Hastası Genç Kız, Neyi Tutsa Elinde Kalıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement