Mkm Konservatuar Seçmeleri Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

Mkm Konservatuar Seçmeleri Tamamlandı

Mkm Konservatuar Seçmeleri Tamamlandı

Mamak Belediye Konservatuarı; yeteneklerine güvenen ve başarılı bir sanat kariyeri için ilk adımı atmak isteyenler için düzenlediği konservatuar seçmelerini tamamladı.

29.09.2015 11:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mamak Belediye Konservatuarı; yeteneklerine güvenen ve başarılı bir sanat kariyeri için ilk adımı atmak isteyenler için düzenlediği konservatuar seçmelerini tamamladı. Konservatuar bölüm hocalarından oluşan jüri karşısında yapılan elemelerde başta Mamaklı gençler olmak üzere yeteneğine güvenen herkes yeteneğini sergiledi. Ev hanımından, öğretmene, üniversite öğrencisinden, memuruna kadar amatör, profesyonel sanatçı adaylarının yarıştığı seçmeler heyecanlı geçti.20 tiyatro, 20 Türk Sanat Müziği, 20 Türk Halk Müziği, 20 Halk Oyunları olmak üzere toplam 100 öğrenci konservatuara girmeye hak kazandı. Seçmelerde başarılı olan öğrenciler Mamak Belediye Konservatuarı'nda 2 yıl eğitim alma hakkı elde etti. Verilen eğitim aynı zamanda Devlet Konservatuarı'na gitmek isteyen öğrenciler için ön hazırlık olacak.

YETENEKLERİNİ GELİŞTİRECEKLER

Konservatuar eğitimci kadrosunun çok tecrübeli ve profesyonel olduğunun altını çizen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Mamak Belediyesi olarak, başta Mamak olmak üzere tüm Başkentliler için kendilerini geliştirebilecekleri imkanlar sunuyoruz. Bu imkanları başarılı bir şekilde değerlendiren öğrencilerimiz ve emek veren hocalarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" dedi.

MAMAK BELEDİYE KONSERVATUARI YETENEKLERİ KEŞFEDİYOR

Mülakata gelen öğrencilerin THM ve TSM bölümleri için tek, çift ses ile ritim ve melodi yeteneklerine bakılırken enstrüman çalanların yetenekleri değerlendirildi. Halk Oyunları Bölümleri'nin sınavlarında esneklik yeteneği dikkate alınırken tiyatro da ise ses, kulak ve doğaçlama yeteneklerine bakıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mkm Konservatuar Seçmeleri Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement