Moda & Sosyete - Son Dakika
Magazin

Moda & Sosyete

Moda & Sosyete

Türk tasarımcıların yetenekleri

03.11.2013 06:02  Güncelleme: 08:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu hafta sizler için haftanın kurnazını seçtim! Bu bölümde yine kopyacılık ve yine şiddetli esinlenmeler var. Haftanın konuğu ise son koleksiyonuyla IFW'de göremediğime üzüldüğüm Elif Cığızoğlu. Bu hafta sizleri kırmızı halılarımıza götürüp kıyafetleriyle sınıfta kalan ünlülerimizi ele alıyorum. Pişti bölümümüzle bir etekle iki güzel kombin göreceksiniz. ve son olarak haftanın trendi bölümünde rock & punk akımını sosyetede estiren Beyza Arslan. Hepinize mutluluk dolu bir pazar dilerim...

HAFTANIN BAŞARISI

Bu haftadan itibaren sizlerle başarılı bulduğum Türk tasarımcılarımızı ya da yeni keşfettiğim yetenekleri paylaşacağım. İlk konuğum Elif Cığızoğlu. Şimdiye kadar kimsenin görmediği 2014 ilkbahar-yaz koleksiyonunu yakından inceledim. Cığızoğlu, başarı ivmesini yukarı çıkarıp belirgin kimliğe sahip olmayı başarabilenlerden. Yaz koleksiyonu daha yuvarlak ve daha dişi hatlara sahip. Barok dönemini spor giyim detaylarıyla ustalıkla harmanlamış. ve ilk kez dantel kullanıyor. İpek organzenin altına gizleyerek kullandığı dantel; dokunduğu her parçaya daha gizemli ve daha modern bir hava katmış. Kumaşlar, işçilik ve dikim kusursuz. 2014 yazı için nefis bir koleksiyon sizleri bekliyor.

HAFTANIN KURNAZLIĞI

İşte 'herkes aptal, bir tek ben akıllıyım' vakalarına son örnek. Ceyda Ateş, 'Aşk Ağlatır' filminin galasına; yazılana göre Boz Sisters tasarımı elbisesiyle katılmış!!! Şayet kimse Marchesa'yı bilmiyorsa, kimse Blake Lively'yi tanımıyorsa, kimse 2010 senesinde yaşamadıysa; tabii ki de Boz Sisters tasarımıdır. Keşke eteği uzatma gereği duymasalarmış. Boşa zaman, boşa zahmet olmuş.

HAFTANIN PİŞTİSİ

Peter Pilotto etekleriyle Etel Baler ve Yasemin Masis'den geliyor. Eteğin rengi farklı ama aynı marka ve aynı desende. Bu tarz etekler nasıl kullanılmalı açısından ikisi de güzel örnekler sunmuş. Yasemin Masis, siyah bluz ve siyah ayakkabı seçimiyle eteğin rengini ve desenini patlatmış. Etel Baler ise uygun aksesuvar seçimleriyle eteği ön plana çıkartmak yerine dengeli renk seçimleriyle güzel bir uyum yakalamış.

HAFTANIN TREND TAKİPÇİSİ

Beyza Arslan.... Sezonun en belirgin trendi rock & punk rüzgarını, giydiği iki botla sosyeteye getirmiş. Antony Vaccarello imzalı mini elbisesinin altına yine Antony Vaccarello imzalı nefis bir bootie giymiş. Deri montuyla birlikte çok hoş bir kombin sunmuş. Bol zincirli botlar ise Chanel'den. Şimdiye kadar Dakota Fanning, Rita Ora, Izabel Goulart gibi birçok ünlünün tercihi oldu. Kişisel zevkime uymasa da, Beyza Arslan'ınki gibi doğru kombinlerle gayet hoş görünebiliyorlar.

HAFTANIN HAYIR'LARI

Galalarda şıklık yerine rüküşlük yarışımız tam gaz devam ediyor. Bu konudaki istikrarımız takdire şayan. Şu yaşıma kadar herhangi bir galamızda tam anlamıyla 'dört dörtlük, muhteşem olmuş' diyebileceğim bir ünlüye rastlamadım. Galaya uygun giyinemezler, fiziklerine uygun olanı seçemezler, yanlış saç-makyaj yaptırırlar ya da öyle bir ayakkabı modeli seçerler ki, tüm kıyafeti katlederler. Burada tüm bunlardan en güzel örnekler göreceksiniz. İşte size bir ayakkabı katliamı. Ayhan Yetgin imzalı elbise Müge Boz'a yakışmış. Tabii kıyafeti, ancak tuğladan bozma ayakkabılarından gözlerinizi ayırabilirseniz görebiliyorsunuz. Ayakkabı, kıyafetin şık ve beğenilesi görünmesi için en önemli tamamlayıcıdır. Bir kıyafeti tek bir ayakkabı seçimiyle vezir de edebilirsiniz, rezil de! Beren Saat'in stili her daim sade, her daim silik. Acaba ne giyecek diye heyecanlandırmayanlardan. 'Benim Dünyam' galasındaki kıyafetiyle 'Hatırla Sevgili' dönemlerine gitmiş. Genel olarak gözü çok fazla rahatsız eden bir detay olmasa da, yaşının çok üstünde görünmesini sevmedim. Bu güzellik ve narinliğin hala harcandığını ve değerlendirilemediğini görmek üzücü. Serenay Sarıkaya'nın saçlarıyla ciddi sorunu var. Bir türlü uygun model bulunamıyor. Dergi çekimleri dışında normal hayatında da, 'Medcezir'de de darmadağınık saçlarını gördüğümde, içimden toplayasım geliyor. Piton derisi ceket göz alıcı, nefis bir parça olmasına rağmen Serenay'ın üstünde gayet uslu görünüyor. Elbisesi, ceketle aynı renkte olduğu için arada kaynamış. Ayakkabıda da aynı tonlar seçilince, kontrol edilemez bir yüklenme olmuş. Turuncu ruj ve kırmızı ojeye girersek, işin içinden hiç çıkamayız.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Moda & Sosyete - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement