Monoray Sistemle 4 Dakikada Kurban Kesimi - Son Dakika
Güncel

Monoray Sistemle 4 Dakikada Kurban Kesimi

Monoray Sistemle 4 Dakikada Kurban Kesimi

Bayrampaşa'da gerçekleştirilen kurban kesim tatbikatında kurbanlık hayvanlar monoray sistemle 4 dakikada parçalara ayrıldı.

23.09.2015 13:18  Güncelleme: 14:13

Bayrampaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen kurban kesim tatbikatında, monoray sistemle kurbanlık hayvanlar el değmeden 4 dakikada parçalara ayrıldı. Kuru Gıda Hal'inin yanındaki kurban kesim alanında bayram arifesinde tanıtılan Monoray sistemle 20 adet adaklık hayvan kesildi.

Dualar eşliğinde kesilen hayvanların derisi otomatik makinelerle yüzüldü. Hayvanların iç organları çıkarıldıktan sonra parçalama işlemine geçildi. Elektrikli testere ile kurbanlıklar 4 dakikada parçalara ayrıldı. Kesimden dolayı vatandaşların oluşan kokulardan rahatsızlık duymaması için Bayrampaşa Belediyesi ekipleri, tesisi tazyikli suyla sık sık yıkayarak, gül suyu sıktı.

"BİN 500'ÜN ÜZERİNDE HAYVAN KESECEĞİZ"

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, kurban kesim tesisinin vatandaşların işini kolaylaştırdığını ve bayram sonrası çevrede oluşan kirliliği önlediğini belirtti. Başkan Aydıner, "Yarın kurbanları keseceğiz, ama bir gün önce adak kurbanları var. Bunlar bayramdan önce kesilir. Bugün burada bir prova maksadıyla, yarına hazırlık maksadıyla 20 dakika ve adak kurbanlarımızı kestiriyoruz. Bunlar vatandaşlarımızın kurbanları. Onları bugüne aldık, bugün burada hem kesim sistemi hakkında bilgi veriyoruz, hem de bu kesimin hakikaten modern olduğunu gösteriyoruz. Çok kısa zaman içerisinde monaray sistemiyle hayvanın başının kesilip kanı akıtıldıktan sonra 4 dakika içerisinde derisi soyulup modern sistemle kesiyoruz. Daha sonra parçalara ayırıp vatandaşlara teslim edeceğiz. Esas yarın da vatandaşlarımızın Bin 500'ün üzerinde kurbanını sıra numaralarıyla keseceğiz. Herkesin kurban bayramını yürekten kutluyorum. Bayram vesileyle İslam aleminde akan kanının da durmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Arife Günü, Bayrampaşa Belediyesi tarafından kesilen kurbanların etleri ihtiyaç sahiplerine verilecek.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Monoray Sistemle 4 Dakikada Kurban Kesimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • tgy: hayvan katliami baslamistir. 10 27 Yanıtla
  • Tek tabanca: Fakir fukaraya bağışlayan paranızı daha makbüldür 3 12 Yanıtla
  • fender: hayvan katliami filan diyen gerizekalilar sizin yediginiz etler agacta mi yetisiyor 7 4 Yanıtla
  • Ismi lazim degil: Kurban secilen hayvanin kurbanlik vasiflari tutuyor ise musluman bir kisinin tekbir esliginde kesmis kan akitmis olmasi yeterlidir..rabbim kestiginiz ve keseceginiz kurbanlari kabul eylesin... 10 0 Yanıtla
  • sanane: nefsin icin kesilirken bisey yokda allah icin kesilincemi katliam oluyor. kizil kafir 8 1 Yanıtla
  • gercekci : ulan pislikler gunde binlerce hayvan kesilirken sesi cikmiyan dinsiz ateistler 4 4 Yanıtla
  • CHAMYARMASI: lan canı çıkmadan 4 dakikada nasıl parçalara ayırıyor sun o et yenmez 8 0 Yanıtla
  • BABA: RESMEN CELLATLIK HAYVAN MINDAR OLUYORDUR BENCE 5 2 Yanıtla
  • Tek tabanca: Neyin bayramini kutluyorsunuz devlet her gün katliyam yapiyor 2 5 Yanıtla
  • demirbilek: sen ateismisin nasıl konuşuyorsun dinsiz herif 5 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement