Müftüden 'Kurbanların İbadet Boyutu Iskalanıyor' Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Müftüden 'Kurbanların İbadet Boyutu Iskalanıyor' Uyarısı

Müftüden \'Kurbanların İbadet Boyutu Iskalanıyor\' Uyarısı

SAMSUN İl Müftüsü Veysel Çakı, "Üzülerek ifade ederim son yıllarda kurbanların ibadet boyutu ıskalanmakta adeta daha çok et elde etme gayreti içine girilmektedir.

01.09.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SAMSUN İl Müftüsü Veysel Çakı, "Üzülerek ifade ederim son yıllarda kurbanların ibadet boyutu ıskalanmakta adeta daha çok et elde etme gayreti içine girilmektedir. Bu son derece yanlıştır" dedi.

İl Müftüsü Veysel Çakı, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kurban kesmenin Allah'a, Hakk'a, doğruya güzel olana yakın olma gayreti olduğunu belirten Müftü Çakı, "Kurban bizi Allah'a yaklaştırmakta, çevremizdeki insanlara karşı merhamet duygularımızı harekete geçirmektedir. Kurban kesmekle bir çok hikmetler söz konusudur. Bütün ibadetlerle olduğu gibi kurban ibadetinde de ibadet boyutu önemlidir. Ancak bunun yanında toplumsal fonksiyonu da önem arz etmektedir. Allah için sevilen malın onun rızası için kesilmesi tüketim itibariyle muhtaç insanların doyurulması gibi bir amaç gözetilmektedir. Böylece kurban Müslüman toplumda kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhu canlı tutulmaktadır" dedi.

Çakı sözlerine şöyle devam etti:

"Zengine de malını Allah için başkalarıyla paylaşma, haz, zevkini ve alışkanlığı kazandırmaktadır. Kurbanın bir diğer hikmeti de komşuları akrabaları dostları birbirine bağlayan kaynaştıran bir ibadettir. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki kalabalıklar içerisinde insanlarımız yalnızlıkları yaşamaktadır. O nedenle birbirimizi daha fazla aramaya birbirimiz için fedakarlıkta bulunmaya ihtiyacımız var."

Müftü Çakı, kesilen havanların kurban olması için kişinin niyet ve ihlasının çok önemli olduğunu dile getirerek, "Allah bize kurban kesin diyor. Bir koyun veya keçi değil. Kesilen hayvanın kurban olması için niyetinin ihlas ve samimiyetinin çok önemli bir yeri vardır. O nedenle kurbanın ne eti, ne derisi Allah ulaşır. Allah'a ulaşacak olan Müslüman'ın bu ibadeti yerine getirirken ki niyeti samimiyeti çok önemlidir. Üzülerek ifade ederim son yıllarda bu kurbanların ibadet boyutu ıskalanmakta adeta daha çok et elde etme gayreti içine girilmektedir. Bu son derece yanlıştır. Elbette ki kurban ibadetinin temelinde insanların ihtiyacını karşılamak vardı. Evde et yenecek komşulara verilecek ancak esas amacın bir ibadet olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kesilen hayvanların incitilmeden ehil insanlar tarafından kesilmesi de büyük önem arz etmektedir" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Müftüden 'Kurbanların İbadet Boyutu Iskalanıyor' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement