Muhtar Ölünce, Gelenekleri Eşi Ayşe Teyze Yaşatmaya Başladı - Son Dakika
Yerel

Muhtar Ölünce, Gelenekleri Eşi Ayşe Teyze Yaşatmaya Başladı

Muhtar Ölünce, Gelenekleri Eşi Ayşe Teyze Yaşatmaya Başladı

Aydın Efeler İlçe Merkezi İstiklal Mahallesi’nin 3 dönem muhtarlığını yapan Adnan Engin’in eşi Ayşe Engin vefat eden muhtar eşinin geleneklerini yaşatmaya başladı.

23.06.2016 09:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Efeler İlçe Merkezi İstiklal Mahallesi'nin 3 dönem muhtarlığını yapan Adnan Engin'in eşi Ayşe Engin vefat eden muhtar eşinin geleneklerini yaşatmaya başladı. Mahalle sakinlerini aynı sofrada toplayıp vatandaşlarla birlikte iftar açan Ayşe Teyze, geleneklerin ve komşuluk ilişkilerinin yok olmasından dert yanarak "Aynı apartmanda yaşayıp ta birbirini tanımayan Müslüman kardeşlerimiz var" dedi.

Mahallenin 3 dönem muhtarlığını yapan eşi Adnan Engin'in yapmaya çalıştığı en büyük sosyal aktivitelerden birinin mahalle halkının birbirini tanıyıp kaynaşması olduğunu belirten Ayşe Engin, "Aslında kenar mahalledeyiz eskiden bir köy gibiydik. Nüfus arttıkça bizler de şehirleştik. Teknoloji, imkanlar ve daha güzel yaşam alanları bakımından şehirleşmeye karşı değiliz ama şehirleşme insanlıktan uzaklaşma anlamını taşıyorsa karşıyız. Maalesef şehirlerde aynı sokakta hatta aynı apartmanda yaşamalarına rağmen insanlar birbirlerine yabancı. Eşim Muhtar iken bu durumlara çok üzülür ve insanları sürekli kaynaştırmaya çalışırdı. Eşim vefat etti. Şimdi ben eski Ramazan geleneklerini sürdürüp mahalle sakinleri ile aynı sofrada iftar yapıp sohbet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Bilindiği gibi İstiklal Mahallesi'nin 3 dönemdir muhtarlığını yapan Adnan Engin, muhtarlık görevi devam ederken rahatsızlanmış ve 5 Mart 2012 tarihinde vefat etmişti. Misafirleri ile tek tek ilgilenen Ayşe Engin davete icabet gösterenlere teşekkür ederek özellikle gençlerin gelenek ve göreneklere sahip çıkmalarını istedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Muhtar Ölünce, Gelenekleri Eşi Ayşe Teyze Yaşatmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement