Muhtardan Madenle İlgili Şok İddia - Son Dakika
Güncel

Muhtardan Madenle İlgili Şok İddia

Muhtardan Madenle İlgili Şok İddia

Adana’nın Kozan ilçesinin İdem Mahallesi muhtarı, bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı maden ocağının çalışma ruhsatı olmadığı için kazadan sonra kapatıldığını ileri sürdü.

20.07.2015 11:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'nın Kozan ilçesinin İdem Mahallesi muhtarı, bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı maden ocağının çalışma ruhsatı olmadığı için kazadan sonra kapatıldığını ileri sürdü.

İlçenin Çamdere mahallesi Çobancık mevkisindeki bir çinko madeninde 19 Temmuz 2015 günü göçük meydana geldi. Göçükte kopan kayaların altında kalan iki çocuk babası Ersöz Eroğlu (32) hayatını kaybetti, beraber çalıştığı arkadaşı Yasin Bingöl (32) de yaralanarak Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Eroğlu'nun cenazesi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Eroğlu'nun cenazesi otopsinin ardından yakınları tarafından alınarak memleketi Kozan'a götürüldü. Cenazeyi almaya gelen Kozan'ın İdem Mahallesi Muhtarı Gürset Yalçın (55), Eroğlu'nun 3 ay önce maden ocağına çalışmak için girdiğini, bin 300 lira maaş aldığını daha önce ormanda kesim işleri yaptığını belirterek, "Dün meydana gelen göçükte Ersöz'ün üzerine kayalar düştüğü için hayatını kaybetmiş. Bu maden ocağında 40 kişiye yakın işçi çalışıyor. Ancak maden ocağının ruhsatı yokmuş. Kazadan sonra olay yerine gelen yetkililer bu nedenle madeni mühürleyerek kapattı. İnsan canı bu kadar ucuz mu ruhsatsız maden ocağı nasıl çalıştırılır. Ben kendimi bildim bileli bu maden var ve insanlar burada çalışıyor. Biz bir koyun yavrusunu bile büyütürken nasıl özen gösteriyoruz ama insanın hiç değeri yok. Böyle olmaması lazım. Bu genç geride iki yetim bıraktı" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muhtardan Madenle İlgili Şok İddia - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement