Mühürü Söktüğü İçin Dava Edilen Gazeteci Beraat Etti - Son Dakika
Güncel

Mühürü Söktüğü İçin Dava Edilen Gazeteci Beraat Etti

Mühürü Söktüğü İçin Dava Edilen Gazeteci Beraat Etti

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen işyerinin mührünü sökmekten dava açılan yerel gazete sahibi İsmail Temiz ile Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker beraat etti.

30.12.2015 14:39

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde, ruhsatsız olduğu gerekçesiyle mühürlenen işyerinin mührünü sökmekten dava açılan yerel gazete sahibi İsmail Temiz ile Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker beraat etti.

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde 2005 yılında yayın hayatına başlayan Haber Expres Gazetesi ve Şeker Ofset Matbaacılık, 2012 yılından itibaren binada faaliyetini sürdürmeye başladı. Çarşamba Belediyesi zabıta ekipleri, ruhsatı bulunmadığı gerekçesiyle binayı geçen 9 Ocak günü mühürledi. Gazetenin sahibi İsmail Temiz, 10 Ocak günü belediyenin bu kararına tepki göstererek mührü söktü. Belediye yeniden mühürleyince Temiz de gazetecisini başka bir matbaada basmaya başladı.

Çarşamba Belediyesi gazete sahibi İsmail Temiz ve Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker hakkında  'mühür bozmak' suçlamasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Çarşamba 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde haklarında 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan İsmail Temiz ve Erol Şeker beraat etti.

Çarşamba 3'ncü Asliye Ceza Mahkemesi kararına gerekçe olarak, 'belediyenin söz konusu yeri niçin mühürlediğine dair net bir gerekçesinin ve sebebinin olmadığını, ayrıca mühürlemeye konu yerin gazete faaliyeti de yürüttüğü göz önünde bulundurularak izin alma şartı gerekmediğini, usulüne uygun yapılmış bir mühürleme olarak kabul edilemeyeceği  kanaatiyle usulüne uygun yapılmayan mührü sökmenin suç oluşmayacağını' gösterdi.

Karardan memnun olduklarını söyleyen İsmail Temiz, "Yapılan uygulama haksız olduğu için bir dakika bile düşünmeden mührü söktüm. Mahkeme de bizi haklı buldu. Adalete inancımızı yitirmedik. Karar bizim adımıza sevindirici" dedi.

I - Samsun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mühürü Söktüğü İçin Dava Edilen Gazeteci Beraat Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement