Muş Valiliğinden İletişim Dolandırıcılığına Karşı Uyarı - Son Dakika
Güncel

Muş Valiliğinden İletişim Dolandırıcılığına Karşı Uyarı

Muş Valiliği, vatandaşları iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılığa karşı uyardı.

12.02.2016 19:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valiliği, vatandaşları iletişim yoluyla yapılan dolandırıcılığa karşı uyardı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların mağdur olmaması için bu konuya dikkat edilmesi gerektiği belirtildi.

Suç türlerinin gelişen teknolojiyle değişim gösterdiği ifade edilen açıklamada, şunlara yer verildi:

"Her geçen gün yeni bir yöntemle insanları aldatmaya çalışan dolandırıcılara karşı, vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ihtiyacı hasıl olmuştur. İletişim yoluyla dolandırıcılık suçunu işleyen kişiler, telefonla aradıkları vatandaşlarımıza kendilerini özellikle savcı, polis, banka görevlisi ve sigorta yetkilisi gibi sıfatlarla tanıtıyor. 'Terör örgütü veya bir suç şebekesi tarafından banka hesabının boşaltılacağı', 'terör örgütü veya suç şebekesince telefon hattının kullanıldığı', 'bir olayda suçlu olarak isminin geçtiği', 'şüphelilerin tespiti ve yakalanması amacıyla soruşturma başlatıldığı', 'gizli bir operasyon yürütüldüğü ve deşifre edilmesi durumunda gözaltına alınacağı' gibi senaryolarla tehdit, korku ve panik hali oluşturuyor. Kazanç sağladıkları ve bu kapsamda kendisini çaresiz hisseden vatandaşlarımızın, para ve altın gibi maddi varlıklarını dolandırıcı şahıslara elden vererek veya banka aracılığıyla göndererek, telafisi zor maddi ve manevi mağduriyet yaşadıkları bilinmektedir."

Suçla mücadelede en etkin yöntemlerden birinin önleyici tedbirler olduğu bildirilen açıklamada, önleyici tedbirler göz önüne alındığında iletişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebilmesi ve vatandaşların mağdur olmaması amacıyla, iletişim yoluyla dolandırıcılık konusunda bilinçli olmaları ve bu gibi durumlarda 155 ve 156 ihbar hatlarını aramaları gerektiği kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Muş Valiliğinden İletişim Dolandırıcılığına Karşı Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement