Muzaffer Sarısözen ve Aşık Veysel'i Anma Gecesi" - Son Dakika
Kültür Sanat

Muzaffer Sarısözen ve Aşık Veysel'i Anma Gecesi"

Üsküdar Belediyesi ve Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Muzaffer Sarısözen ve Aşık Veysel'i Anma Gecesi" konserinde ünlü ozanların türküleri seslendirildi.

26.03.2016 21:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi ve Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı işbirliğiyle düzenlenen "Muzaffer Sarısözen ve Aşık Veysel'i Anma Gecesi" konserinde ünlü ozanların türküleri seslendirildi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen konserde konuşan Sivaslılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Başkanı Muhsin Kaya, Sarıhatipzadeler olarak bilinen Sivaslı bir ulema ailesinin çocuğu olan Muzaffer Sarısözen'in çok yönlü bir sanatçı olduğunu anlattı.

"Sarısözen, aile geleneğini sürdürerek, aldığı sağlam eğitimle divan ve halk edebiyatına vukufiyeti, üstün tecessüs dünyası ve müzik bilgisi ile bütün çalışmalarına derinlik katmıştır" diyen Kaya, Sarısözen'in derleme çalışmalarının 10 bini aştığını belirterek, şunları söyledi:

"Ahmet Kutsi Tecer ile düzenledikleri ilk halk aşıkları bayramı da Aşık Veysel'i gün ışığına çıkarmıştır. İlklerin adamı olan Sarısözen, halaylar konusunda da birçok araştırma yapmış ve onları notaya almıştır. Aşık Veysel'i keşfetmesi bile tek başına Sarısözen'in bir şahsiyet olarak Türk milletinin taşıdığı sesi taşıyan bir daha olduğunu göstermeye yeter."

Aşık Veysel'in 20. yüzyılın aşık edebiyatının zirve temsilcisi olduğunu belirten Kaya, müzikal açıdan pek çok türküye kaynak olduğunu ve olağanüstü bir sadeliği yakaladığını ifade etti.

Kaya, Sarısözen ve Aşık Veysel için söylenecek her sözün eksik kalacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Biz bu akşamki konserde sadece Muzaffer Sarısözen ve Aşık Veysel'e vefa duygumuzu ifade ediyoruz. Bu iki büyük kültür şahsiyetinin de Sivaslı olması bizim için gurur verici ve iftihar kaynağımız. Ülkemizde terörün ve bölücülüğün kol gezdiği günlerde, Türkülerden bir vatan çizen Sarısözen ve Türk milletinin ses ve soluğunu taşıyan Aşık Veysel gibi köşe taşlarını anmaktan bahtiyarız. Terörün iç ve dış düşmanlarına inat, kültürümüzü bütün canlılığıyla yaşatmaya azimliyiz."

Konserde, Muzaffer Sarısözen'in ve Aşık Veysel'in türkülerini seslendiren TRT Türk Halk Müziği ses sanatçıları Çimen İpekçi, Gülcan Kaya Aral, Mücella Ata, Sevim Seçkin, Kubilay Dökmetaş, Ahmet Duran Şan, Rüstem Avcı ve Oğul Doğan Cengiz'e, basta Emrah Günaydın, kavalda Murat Toraman, mey zurnada Zafer Taştan, bağlamada İlker Çelik, Fatih Yener, Fuat İkiz, Savaş Kahraman, ritimde Nazif Gülmez, Ali İhsan Yılmaz, kabak kemanede ise Emre Katıkcı eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Muzaffer Sarısözen ve Aşık Veysel'i Anma Gecesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement