Müzik Öğretmeni, Edirne'yi Klipleriyle Tanıtacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Müzik Öğretmeni, Edirne'yi Klipleriyle Tanıtacak

Edirne'de yaşayan müzik öğretmeni Bülent Örs, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla tarihi mekanlarda klip çekiyor.

20.09.2014 18:03  Güncelleme: 18:25

Edirne'de yaşayan Müzik Öğretmeni Bülent Örs, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla tarihi mekanlarda klip çekiyor.

Güzel Sanatlar Lisesinde görevli Örs, eski öğrencisi Yönetmen Batuhan Kurt'un görüntülerini kaydettiği klip çekimlerinden ilkine II. Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi'nde başladı.

Örs, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenliğinin yanında uzun yıllardır tasavvufla ilgilendiğini, ney ve ud çaldığını söyledi.

Kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Kurt'la akıllarına gelen projeyi hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını dile getiren Örs, "Klip serisinin ilkine sözleri Sultan III. Murad'a ait 'Uyan Ey Gözlerim' isimli ilahiyle başladık. Sultan Murad, sabah namazına uyanamadığı için bu sözleri güzel şiiri yazmış. Biz de kentimizin tanıtımına ve bu özel şiire katkı olsun diye yine tarihi mekanlarda klip çalışmalarımıza başladık. Bu kliplerin arkası gelecek" diye konuştu.

Kurt ise Örs'ten lise yıllarında çok şey öğrendiğini belirtti.

Klip çekimlerine destek vererek bir anlamda öğretmenine vefasını gösterme imkanı bulduğunu bildiren Kurt, "Yakında birçok kanalda gösterilmesi için çalışma yapacağız. Böylece kentimize de bir katkımız olacak. Çünkü klip için hep tarihi mekanları seçiyoruz" ifadesini kullandı.

Müzik Öğretmeni, Edirne\'yi Klipleriyle Tanıtacak
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Müzik Öğretmeni, Edirne'yi Klipleriyle Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement