Nasuh Mahruki'nin "Yeryüzü Güncesi" Başlıklı Söyleşisi - Son Dakika
Yerel

Nasuh Mahruki'nin "Yeryüzü Güncesi" Başlıklı Söyleşisi

Nasuh Mahruki\'nin "Yeryüzü Güncesi" Başlıklı Söyleşisi

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Nasuh Mahruki’nin konuşmacı olduğu “Yeryüzü Güncesi” konulu söyleşi, yoğun ilgi ile karşılandı.

05.04.2014 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi tarafından düzenlenen ve Nasuh Mahruki'nin konuşmacı olduğu "Yeryüzü Güncesi" konulu söyleşi, yoğun ilgi ile karşılandı.

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (ATA-AÖF), Kültür ve Gösteri Merkezi'nde düzenlediği "Yeryüzü Güncesi" başlıklı söyleşiyle, Everest Dağı'na tırmanan ilk Türk dağcı Nasuh Mahruki'yi ağırladı. Düzenlenen etkinliğe Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Erdal Karaduman, Açıköğretim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Selçuk Karaman ve Doç. Dr. Kürşat Akbulut, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Seher Ergüney, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Funda Bayındır, Açıköğretim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Işık, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Profesyonel sporcu, yazar, fotoğrafçı ve aynı zamanda da Arama Kurtarma Derneği (AKUT) kurucu üyesi olan Nasuh Mahruki, "Seyahat çok farklı kültürleri tanımayı ve bu kültürlerle etkileşime girmeyi sağlıyor. Farklı yaşamları keşfediyorsunuz. Aynı zamanda bu keşifleri paylaşmak da önemli. Ürettiklerinizi başkalarıyla paylaşmanız halkayı tamamlıyor. Ben de katıldığım söyleşiler ve yazdığım kitaplarla deneyimlerimi paylaşmaya çalışıyorum." dedi. Seyahatleri sırasında ve dağa tırmanırken çekmiş olduğu fotoğraflar eşliğinde dağcılık sporuna ilişkin deneyimlerini ve izlenimlerini sunan Mahruki, küresel ısınmayla birlikte dağlarda daha az kar tutunduğunu ve bunun da dünyayı tehdit eden önemli sorunlar arasında yer aldığını ifade etti.

Söyleşide konukların yönelttikleri soruları yanıtlayan Mahruki, Atatürk Üniversitesi öğrencilerine düzenlenen sosyal etkinliklere katılmaları yönünde tavsiyelerde bulundu ve kendilerine uygun alanları seçebilmeleri açısından bu tür etkinliklerin önemine işaret etti.

Nasuh Mahruki'ye günün anısına plaket takdim eden Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Üstün Özen, sosyal ve sportif etkinliklerin insan etkileşiminde ve kültürler arası temaslarda vazgeçilmez önemi olduğunu belirterek, alanında başarılı olan kişiliklerin öğrencilerimizin geleceklerine yön çizmelerinde önemli rol oynadıklarını ifade etti. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nasuh Mahruki'nin 'Yeryüzü Güncesi' Başlıklı Söyleşisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement