Nazilli'de Aşağı Yakacık Pınar Cami İbadete Açıldı - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Aşağı Yakacık Pınar Cami İbadete Açıldı

Nazilli\'de Aşağı Yakacık Pınar Cami İbadete Açıldı

Aşağı Yakacık Mahallesi Çobanlar mevkiinde 7 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan Pınar Camisi, kılınan ilk namazının ardından düzenlenen törenle ibadete açıldı.

22.04.2014 17:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aşağı Yakacık Mahallesi Çobanlar mevkiinde 7 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen törenle temeli atılan Pınar Camisi, kılınan ilk namazının ardından düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Aşağı Yakacık Pınar Cami açılışına Nazilli Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül, Nazilli Müftüsü Necati Topaloğlu, Nazilli Belediyesi Meclis Üyeleri, Aşağı Yakacık Mahallesi sakinleri ve çevre mahallelerden gelen vatandaşlar katıldı.

Açılış töreninde ilk olarak konuşan Pınar Camisi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hüseyin Bağcı, "7 Haziran 2013 tarihinde yine bir törenle temelini attığımız camimizi tamamlamış olmanın mutluğunu yaşıyoruz. Pınar Cami'nin yaptırılmasına desteklerde bulunan Kaymakam Mehmet Okur'a, Belediye Başkanı Haluk Alıcık'a İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu'na Hacı Hüseyin Güngören'e ve caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Açılışını yaptığımız Pınar Cami'sinin başta Aşağı Yakacık sakinlerine olmak üzere tüm İslam Alemine hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

'CAMİLERİN AYNI ZAMANDA BİR EĞİTİM YUVASIDIR'

Müftü Topaloğlu ise, dualarla başladığı konuşmasında Pınar Camisi inşaatının bir yıl bile sürmeden bitirilerek, Kutlu Doğum Haftası gibi anlamlı hafta içerisinde açılışını gerçekleştirdikleri için mutlu olduğunu ifade ederek; "Camimizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Bizler fiziki mekan olarak camilerimizi en güzel şekilde yapıyoruz. Ama bir bu kadar da önemli olan konu da camilerimizin manevi yönden de imarı için aynı hassasiyeti göstermemiz gerekir" dedi. Topaloğlu, Camilerin aynı zamanda bir eğitim yuvası olduğunu belirterek, bu eğitim mekanlarına manevi yönden sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Camilerin en güzel süsünün cemaat olduğunu ifade eden Müftü Topaloğlu, bu camilerin cemaatle doldurulması gerektiğini, özellikle yaz kurslarında çocukların bu manevi mekanlardan istifade etmeleri gerektiğini ifade etti.

"BİZLER TÜRK- İSLAM SENTEZİNE İNANAN İNSANLARDANIZ"

Müftü Topaloğlu'nun ardından konuşan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık da, Bizler Türk İslam Sentezine inanan insanlardanız diyerek başladığı konuşmasında "Bizler 13 yaşından beri ilahi kelimetullah ve nizamı alem diyerek davamıza sahip çıkan Yüce Allah'ın evine sahip çıkan insanlardanız. Camilerimiz bizim için bir değerdir. Burada insanlar ibadet ettiklerinde bu caminin yapımına katkı sağlayanlar bu dünyada olmasa bile öbür dünyada büyük mükafatlar göreceklerdir. Bu camiye bağış yapan kişilerimizden Allah razı olsun. Biz buraya Haziran ayında geldiğimizde camiinin temelini attık. Şimdide güzel bir eser oldu. Nazilli Belediyesi olarak biz 2009-2014 döneminde 5 tane cami yaptık. Burada sizler ile birlikte olmak gerçekten güzel. Biz Aşağı Yakacık'ı çok seviyoruz. Nazilli Belediyesi olarak buraya yatırımlarda bulunuyoruz. Pınar Camimiz hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ın konuşmasının ardından İlçe Kaymakamı Mehmet Okur ise; "10 ay önce işte böyle güzel bir günde sizinle birlikte Aşağı Yakacık köyümüzde bu camiinin temelini beraber attık. 10 ay gibi kısa bir sürede Aşağı Yakacık'a yakışır, zarafette, güzellikte ve büyüklükte güzel bir camiyi sizlerin katılımıyla açıyoruz. Öncelikle bu caminin yapımında emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum ve hakikaten de bu caminin yapımında önemli katkıları olan Nazilli Belediyesine teşekkür etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Necati Topaloğlu'nun duası ile birlikte İlçe Kaymakamı Mehmet Okur, Nazilli Belediye Başkanı ve protokol kurdeleyi keserek camiinin açılışını yaptı. Açılış kurdelesinin ardından Pınar Caminin yapımına katkı sağlayan vatandaşlara plaketleri verildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Aşağı Yakacık Pınar Cami İbadete Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement