Nazilli'de Ramazan Topu Geleneği 135 Yıldır Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Nazilli'de Ramazan Topu Geleneği 135 Yıldır Sürüyor

Nazilli\'de Ramazan Topu Geleneği 135 Yıldır Sürüyor

Nazilli Belediyesi, kuruluşundan bu yana Ramazan ayı boyunca iftar zamanı atılan ramazan topu geleneğini 135 yıldır devam ettiriyor.

08.06.2016 14:34

Nazilli Belediyesi, kuruluşundan bu yana Ramazan ayı boyunca iftar zamanı atılan ramazan topu geleneğini 135 yıldır devam ettiriyor.

Nazilli Belediyesi'nin kuruluşu olan 1881 yılından bu yana Ramazan topu geleneği Ramazan ayı boyunca devam edecek. Nazilli Belediye Meydanından belediye personeli tarafından atılıyor. Her yıl ramazan ayı ile dini ve milli bayramlarda dahil olmak üzere belediye meydanından atılan ramazan topu (ses bombası) ile vatandaş hem orucunu zamanında açabiliyor hem de gelenek ve göreneklerini yaşatıyor.

Ramazan ayı süresince vatandaşların oruçlarını yanılgıya düşmeden açabilmeleri ve sağlıklı bir şekilde bitirebilmeleri için bu konuda eğitim almış işin ehli belediye görevlilerince tüm emniyet tedbirleri alınarak yıllardır atılan Ramazan topu geleneği bu yıl da bozulmadığını belirten Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; "Nazilli Belediyesi'nin kuruluşundan bu yana Ramazan topu geleneği devam etmektedir. Bu şekilde vatandaşımız oruçlarını zamanında sağlıklı bir şekilde açtıkları gibi bir gelenek haline alan top atışları dini ve milli bayramlarımızda Nazilli'mizin kurtuluşu olan 5 Eylül Kurtuluş gününde işin ehli eğitimini almış kişiler tarafından aynı şartlarda top atışı yapılmaktadır. Böyle dini günlerimizi gelenek ve göreneklere uygun olarak yaşamak ve yaşatmak Belediyemiz olarak en asli görevlerimizden birisidir. Önemli olan vatandaşımıza yapılan hizmet ve onların memnuniyetleridir. Bu vesile ile de tüm vatandaşlarımızın Ramazan ayını tekrar kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli'de Ramazan Topu Geleneği 135 Yıldır Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement