Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana kurs ve kursiyer sayısına olan yoğun ilgi ile rekor kırıyor.

05.08.2014 10:04

Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, kurulduğu günden bu yana kurs ve kursiyer sayısına olan yoğun ilgi ile rekor kırıyor.

Kurum, 2013-2014 eğitim öğretim sezonu içerisinde, hedeflenen 13 bin kursiyer rakamına ulaştı. Şimdiye kadar mesleki ve sosyal-kültürel dallarda 570 kurs açan Halk Eğitim Merkezi, tam 13 bin 350 kişiye eğitim verdi. Eğitim yılı başında hedefledikleri kursiyer rakamına ulaştıkları için mutlu olduklarını söyleyen Kurum Müdürü Muhlis Sönmez, "Biz daha çok kişiye eğitim vermek ve hizmet etmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu sene hedeflenen rakama ulaştık. Ama önümüzdeki yıl daha da fazla kursiyer sayısına ulaşmak istiyoruz" diye konuştu. Merkezde özellikle bu sene mesleki ve kültürel kurslara ağırlık verildiği açıklanırken, 118 dalda 555 kurs açılırken 6 bin 913'ü kadın 11 bin 85 kişinin eğitim aldığı belirtildi.

Halk Eğitimi Merkez Müdürü Muhlis Sönmez, kurumun amaçları doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Eğitirken üretim yapan, meslek sahibi kişiler yetiştirmek ve bunları toplumun değişik üretim ve hizmet sektörlerinde değerlendirmek halk eğitimin başta gelen amaçları arasında. Bu amaçları da Nazilli'de hayata geçirmeye gayret ediyoruz" dedi.

YURT DIŞINA AÇILDILAR

Halk Eğitimi Merkezlerinin örgün eğitimin dışında kalmış bireyler için dünyaya açılan yepyeni bir pencere olduğunu dile getiren Sönmez; "Nazilli Halk Eğitimi Merkezimiz de Nazilli'mizin gülen yüzü, herkese açık huzurlu yuvası, işleyen ve pas tutmayan umududur. Müdürlüğümüzde Açık Öğretim işlemleri devam edip 2013-2014 Eğitim Öğretim Yılında Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Açık Öğretim lisesi ve Açık Öğretim Ortaokulu tüm işlemleri Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerince yürütülmektedir. Nazilli Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü Avrupa birliği projeleri ile yurt dışına adını duyurmuştur" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Halk Eğitimi Merkezi Kurslarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement