Nazilli Türk Ocakları Alparslan Türkeş'i Andı - Son Dakika
Yerel

Nazilli Türk Ocakları Alparslan Türkeş'i Andı

Nazilli Türk Ocakları Alparslan Türkeş\'i Andı

Nazilli Türk Ocağı tarafından rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş’in ölümünün 17. yılı münasebetiyle konferans düzenlendi.

08.04.2014 18:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Türk Ocağı tarafından rahmetli Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölümünün 17. yılı münasebetiyle konferans düzenlendi.

Nazilli Belediyesi Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Tiyatro Salonunda Pamukkale Üniversitesinden Doç Dr. Ferhat Ağırman'ın konuşmacı olarak katıldığı 'Birey, Teşkilat ve Devlet İlişkisi' konulu bir konferansa MHP İlçe Başkanı Kürşat Engin Özcan, Nazilli Ülkü Ocağı Başkanı Şükrü Irgat, Nazilli Türk Eğitim-Sen Temsilcisi Olgun Ergün, Erzurumlular Derneği Başkanı Hüseyin Akkuş ve vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim, konferansa katılanlara teşekkür ettikten sonra 20 dakikalık rahmetli Türkeş'in hayatını konu alan sinevizyon gösterisi sunuldu. Ardından Rahmetli Türkeş için Cumhuriyet Camisi imamı Saadettin Akbaş tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve Vaiz Kasım Karaman tarafından da dua yaptırıldı.

Konferansa katılan Doç.Dr. Ferhat Ağırman, Alparslan Türkeş'in birey konusundaki görüşlerinin önemini vurgulayarak örneklerle anlattı. Armağan, "İnsanlar nasıl her şeyden önce kendi kendilerine hürmetkar olmak, kendi benliklerini, hürmet duygusuyla hissetmek mecburiyetinde iseler, milletlerin de kendi kendilerine hürmetkar olmaları kendi varlıklarına güvenmeleri ve kendi varlıklarına duyulan saygı ve güvenle çalışmaları sayesinde, mutluluğa ermeleri mümkündür. Bir insanın kendisine saygısı yoksa, kendini aşağı görürse, kabiliyetsiz hissederse, o insanın iş yapması, içinde bulunduğu çevreye yararlı olması mümkün olamaz. Bir insanın bir hendeğe doğru, ben bu hendeği atlayamam, gücüm yetmez, kabiliyetim yoktur endişesiyle ümitsizce, tereddütlü gelirse o hendeği aşamaz, atlayamaz. Bir insanın kendine güvenerek, ben kuvvetliyim, ben bu hendeği yüksünmeden atlayabilirim diye korkusuzca gelirse atlar. Zafer hiçbir zaman mahvolduklarını zannedenler tarafından kazanılamaz. Milletlerin hayatı da böyledir. Milletler kendi varlıklarının değerini hissederler. Kendi kudretlerine inanç duyarlar, kendi izzet nefislerini her şeyin üstünde tutabilirler. Milliyetçilik duygusuna sahip olmayan, milli şuura sahip olmayan bir topluluğun bir arada yaşaması mümkün değildir" dedi.

Bir insan, insan olmak isterse, insanlığa hizmet etmek isterse, evvela kendi milletine hizmet etmeli, kendi milletini yükseltmeye, kendi milletini mutlu kılmaya çalışması gerektiğini söyleyen Ağırman; "Bunu yaptığı takdirde aynı zamanda insanlığa da hizmet etmiş olur. Çünkü bir insan kendi ailesini düşünür ve ona karşı vefalı kalırsa, insanlık duyguları en olgun seviyeye erişeceği için, kendi ailesi dışındaki insanlara karşı da yararlı ve vefalı olur. Bir insan kendi milletine faydalı olamaz, kendi milletine karşı bağlılık duymazsa, onun insanlığı düşünmekten bahsetmesi nihayet bir fantezi olur. İnsan yetiştiği toprağın, yetiştiği milletin refahını, iyiliğini, saadetini ve şerefini temin etmelidir. Bunu yaptığı takdirde, o millet insanlığın bir parçası olduğu için, dolayısıyla insanlığa da hizmet etmiş olur" ifadelerini kullandı

Konferansın sonunda ise günün anısına Doç Dr. Ferhat Ağırman'a Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim tarafından çiçek takdim edildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazilli Türk Ocakları Alparslan Türkeş'i Andı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement