Nazillili Vatandaşlar Diyabet Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika
Yerel

Nazillili Vatandaşlar Diyabet Konusunda Bilgilendirildi

Nazillili Vatandaşlar Diyabet Konusunda Bilgilendirildi

Nazilli Devlet Hastanesinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında stant kurularak vatandaşlar diyabet hastalığı konusunda bilgilendirildi.

15.11.2014 12:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nazilli Devlet Hastanesinde, 14 Kasım Dünya Diyabet Haftası etkinlikleri kapsamında stant kurularak vatandaşlar diyabet hastalığı konusunda bilgilendirildi. Gün boyu hastaneye gelen ve standı ziyaret eden vatandaşların ücretsiz olarak sağlık görevlilerince kan şekeri ölçümleri yapıldı.

Nazilli Devlet Hastanesinde Acil girişinde kurulan stant vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Vatandaşların yoğun ilgi gördüğü stantta vatandaşlar, kan örnekleri kan şekeri ölçümü yaptırdı. Gün boyunca kan şekeri ölçümünü yaptıran onlarca vatandaş, daha sonra stantta bulunan görevliler tarafından diyabet konusunda bilgilendirildi. Kan ölçümünü yapan onlarca vatandaştan ölçümü yüksek çıkanlar ise, görevliler tarafından hastanede Dahiliye bölümüne gitmeleri konusunda uyarıldılar.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan stant görevlisi Hemşire Sevgi Gökbayrak, "14 Kasım Dünya Diyabet Günü nedeniyle bugün Hastanemizde bir stant açtık. Burada diyabet ile ilgili farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Gelen kişilerden kan örnekleri alarak kan şekeri ölçümü yapıyoruz. ve onlara broşürler verip soruları varsa sorularını cevaplayıp diyabet ile ilgili bilgilendirme yapıyoruz.

Ölçümlerde sonuçları yüksek çıkan vatandaşlarımızı hastanelerimizde Dahiliye bölümüne yönlendiriyoruz" dedi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Nazillili Vatandaşlar Diyabet Konusunda Bilgilendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement