Manchester City, Tottenham'ı 4-1 Yendi - Son Dakika
Spor

Manchester City, Tottenham'ı 4-1 Yendi

Manchester City, Tottenham\'ı 4-1 Yendi

Premier Lig'de haftanın maçında Tottenham, Manchester City'ye deplasmanda 4-1 yenildi. City'li Agüero, 4 gol atarak karşılaşmaya damga vurdu.

18.10.2014 16:47  Güncelleme: 18:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Premier Lig'in 8. hafta maçında zirvedeki Chelsea ile arasındaki farkı kapatmak isteyen Manchester City, sahasında Tottenham'ı konuk etti. Gol düellosuna sahne olan maçta kaçan iki penaltı ve çıkan bir de kırmızı kart vardı.

Karşılaşma Manchester City konrolünde başlasa da iki takım da karşılıklı pozisyonlar buldu. Maçın 8. dakikasında rakip sahada baskı kuran Tottenham'da Mason'ın şutu kaleci Hart'ın ayaklarından döndü. Dönen topa Eriksen vurdu. Top üstten auta çıktı.

GOLLER ÜST ÜSTE

13. dakikada sol çaprazda topla buluşan Agüero, sağına çekip uzak köşeye sert vurdu ve topu ağlara gönderdi: 1-0

Golden sadece 99 saniye sonra Tottenham atağında Mason rakip sahada presle topu kaptı ve sağ kanada oynadı. Soldado'nun nefis pasında topla buluşan Eriksen, sağ çaprazdan yerden vurdu. Hart'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu ve skor eşitlendi: 1-1

AGÜERO REKOR KIRDI

Maçın 20. dakikasında Lampard'ın yerde kalmasıyla City penaltı kazandı. Penaltı atışını kullanan Agüero kaleciyi mağlup etti ve takımını tekrar öne geçirdi: 2-1

Sergio Agüero, attığı ikinci golle Tevez'in 58 gollük rekorunu geçti ve 59 golle takımının Premier Lig'deki en golcü ismi oldu.

YİNE PENALTI!

31. dakikada Manchester City'de Silva, Kaboul tarafından düşürüldü. Hakem bir kez daha beyaz noktayı gösterdi. Agüero'nun kullandığı atışı Lloris bu kez kurtardı. Agüero dönen topu az farkla auta gönderdi.

Penaltı sonrasında devam eden baskıda 34'te Agüero'nun çaprazdan dar açıdan şutunu Lloris nefis kurtardı. 40. dakikada da Eriksen'in ceza sahası dışından etkili şutunu deneyimli kaleci Hart güçlükle kornere çeldi. 42'de de ceza sahasındaki karambolde seken topa Mason yarım vole vurdu. Joe Hart bir kez daha topu çelmeyi başardı. İlk yarı City'nin üstünlüğüyle tamamlandı: 2-1

İKİNCİ YARI

Manchester City'nin baskılı oyunu ikinci yarıda da devam etti. 49'da Agüero ceza sahasının girişinden cepheden çok sert vurdu. Lloris üzerine gelen şutu güçlükle çelebildi. 56'da ise Tottenham atağında savunmanın kafayla uzaklaştırdığı topu sol çaprazda göğsüyle kontrol eden Chadli, sert bir şut çıkardı. Top yakın direk dibinden yandan auta çıktı.

58'de hızlı çıkan City'de Navas'ın sağ çaprazdan sert şutunu direk dibinde Lloris çeldi. 60'ta ise sağ kanattan son çizgiye inen Silva yerden sert ortaladı. Agüero bu ortaya yetişebilse topu boş kaleye atacaktı.

SIRA HART'TA

61'de Soldado'yu düşüren Demichelis penaltıya sebep oldu. Atışı kullanan Soldado'nun şutunu Joe Hart kurtardı. 65'te ise Rose'un soldan yerden ortasına Soldado yatarak vurdu. Hart bu şutu da çıkardı.

TOTTENHAM 10 KİŞİ!

Maçın 67. dakikasında Fazio ceza sahası içinde rakibini çekerek düşürdü ve Tottenham'ı sahada 10 kişi bıraktı. Atışı kullanan Agüero, bu kez topu ağlara gönderdi ve hat-trick yaptı: 3-1

AGÜERO DURDURULAMIYOR

76. dakikada Manchester City'nin kontra atağında sağ çaprazda topla buluşan Agüero, uzak köşeye yerden nefis vurdu ve maçtaki dördüncü golünü attı: 4-1

88. dakikada James Milner'ın sağ çaprazdan ceza sahası dışından plase şutunda top direkten döndü.

Manchester City, zorlu rakibine karşı evinde rahat bir galibiyet aldı: 4-1

Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Manchester City, Tottenham'ı 4-1 Yendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement