Neü "Konya Yemekleri" Yarışmasıyla Yöresel Tatları Tanıtacak - Son Dakika
Yerel

Neü "Konya Yemekleri" Yarışmasıyla Yöresel Tatları Tanıtacak

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Konya'nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla "Konya Yemekleri" adlı yöresel yemek yarışması düzenlenecek.

16.04.2014 11:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Turizm Fakültesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, Konya'nın yemek kültürünü tanıtmak amacıyla "Konya Yemekleri" adlı yöresel yemek yarışması düzenlenecek.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek yarışma, 17 Nisan perşembe günü saat 10.00'da NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi bahçesinde yapılacak. Konya mutfağına ait ana yemek, çorba, hamur işi ve tatlılar olmak üzere 4 ayrı kategoride gerçekleştirilecek yarışmada yemekler, akademisyenler, ünlü şefler, yemek yazarları ve basın mensuplarından oluşan jüri tarafından değerlendirilecek. Sonuçların ardından Selva Gıda tarafından, her kategoriden birinci, ikinci ve üçüncülere ödül verilecek.

Yarışmadan sonra aynı gün saat 14.00'te Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Erol Güngör Konferans salonunda, Konya Yemekleri kitabı yazarı Saime Yardımcı, yemek tarihi araştırmacısı-yazar Tolunay Sandıkçıoğlu ve Somatçı Fihi Ma Fih Mevlevi mutfağı aşçısı Ulaş Tekerkaya'nın konuşmacı olarak katılacağı panel yapılacak. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Neü 'Konya Yemekleri' Yarışmasıyla Yöresel Tatları Tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement