Neymar'a Ülkesinden Servet Değerinde Ceza - Son Dakika
Spor

Neymar'a Ülkesinden Servet Değerinde Ceza

Neymar\'a Ülkesinden Servet Değerinde Ceza

Brezilya'da Rio de Janeiro Federal Mahkemesi, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Neymar'ı servet değerinde bir para cezasına çarptırdı.

19.03.2016 10:38

SPORCOPE DIŞ HABER - Brezilya'da Rio de Janeiro Federal Mahkemesi, Barcelona'nın yıldız oyuncusu Neymar'ı servet değerinde bir para cezasına çarptırdı. Brezilyalı yıldız oyuncu Santos, Barcelona'dan kazançlarının yanı sıra, Nike ile imzaladığı sponsorluk anlaşmasından elde ettiği kazançlardan vergi kaçakçılığı suçundan dolayı 188 milyon Brezilya reallik (45 milyon euro) para cezasına çarptırıldı.

Brezilya basınında yer alan habere göre, uzun süredir Rio de Janeiro Federal Mahkemesi'nde görüşülen vergi cezasının sonucu bugün açıklandı. Kararda, Brezilyalı oyuncunun kendi şirketleri Neymar Sport e Marketing, N & N Consultoria ve N & N Administracao de Bens'i paravan olarak kullandığı ve 2012 ile 2014 yılları arasında yaklaşık 56,4 milyon euro vergi ödemekten kaçındığı belirtildi. Mahkeme geçtiğimiz yıl savcılığa taşınan vergi kaçırma suçlamalarından dolayı 48 milyon euroluk mal varlığına el koymuştu.

Rio de Janeiro Federal Mahkemesi tarafından Neymar'ın davası için görevlendirilen muhasebe denetleme uzmanı Develly Claudia tarafından yapılan açıklamada,"Neymar'ın bugüne kadar yaptığı vergi ödemelerini inceledik ve 3 şirketi ve ortaklarıyla vergide usulsuzluk tespit ettik." ifadelerini kullanarak golcü oyuncuya verilen cezayı resmi ağızdan onayladı.

Neymar'ın 2013 yılında Santos'tan Barcelona'ya transfer olurken de açıklanan bonservis bedelinde usulsuzluk tespit edilmiş ve olay mahkemeye taşınmıştı. Brezilyalı oyuncu geçtiğimiz günlerde babası ve kulüp başkanı Josep Maria Bartomeu ile birlikte mahkemeye giderek ifade vermişti.

Kaynak: Sporcope.com

Son Dakika Spor Neymar'a Ülkesinden Servet Değerinde Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement