Nijerya'da Kaçırılan Kızlar - Son Dakika
Güncel

Nijerya'da Kaçırılan Kızlar

LAGOS (AA) – Nijerya'da, geçen yıl nisan ayında Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan çok sayıda kız öğrencinin kurtarılma planlarının örgüt ile paylaşıldığı iddiaları yalanlandı.

02.03.2015 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LAGOS (AA) – Nijerya'da, geçen yıl nisan ayında Boko Haram örgütü tarafından kaçırılan çok sayıda kız öğrencinin kurtarılma planlarının örgüt ile paylaşıldığı iddiaları yalanlandı.

Nijerya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yerel medyadaki bazı haberlerde yer alan ABD'nin kız öğrencilerin kurtarılması ile ilgili planının Boko Haram örgütüyle paylaşıldığı ve bu yüzden ABD'nin yardım etmekten vazgeçtiği iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

Yetkili, ayrıca kaçırılan kızlarla ilgili ABD ile planlanmış bir kurtarma operasyonu olmadığını ifade etti.

Amerikalı generallerin açıklamalarının yer aldığı yerel medyadaki bazı haberlerde, ABD'nin, Nijeryalı bazı komutanların kızların kurtarılma planlarını Boko Haram örgütüne sızdırdığı için kurtarma operasyonlarını durdurduğu iddia edilmişti.

Nijerya'da 14 Nisan 2014'te Boko Haram örgütü militanları, Borno eyaletinin Chibok kentinde bir ortaokula düzenledikleri baskında 200'den fazla kız öğrenciyi kaçırmıştı.

ABD dahil pek çok ülke Nijerya'ya kızların bulunması için yardım teklifinde bulunmuştu.

Amerikalı yetkililer, ABD'nin kaçırılan kızların bulunması kapsamında Nijerya hükümetine sağlanan yardımlar noktasında, ABD'den, dışişleri ve savunma bakanlıkları ile FBI'dan toplam 30 kişilik ekibin, Nijerya Devlet Başkanı Goodluck Jonathan yönetimiyle çalıştığını duyurmuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nijerya'da Kaçırılan Kızlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement