Nilüfer'de Uçurtma Şenliği Düzenlenecek - Son Dakika
Güncel

Nilüfer'de Uçurtma Şenliği Düzenlenecek

Nilüfer ilçesinde belediye tarafından 8 Mayıs Pazar günü "Uçurtma Şenliği" düzenleneceği bildirildi.

06.05.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer ilçesinde belediye tarafından 8 Mayıs Pazar günü "Uçurtma Şenliği" düzenleneceği bildirildi.

İlçe Kent Konseyi'nin Uçurtma Atölyesi'nde, hafta sonu yapılacak şenlik için Rafet Özalp eğitmenliğinde bir araya gelen çocuklar, şenlikte uçuracakları "delta", "delta cony", "sled" ve "eddy" model uçurtmaları kendi elleriyle yaptı.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, gazetecilere yaptığı açıklamada, Uluslararası Spor Şenlikleri kapsamında her yıl uçurtma şenliği düzenlediklerini hatırlattı.

Bu yıl şenliğin uçurtmalara karşı olan sevgisiyle de bilinen Yaşar Kemal'in anısına düzenleneceğini bildiren Bozbey, şunları kaydetti:

"Her yıl düzenlediğimiz uçurtma şenliğine bu yıl farklı bir anlam katmak istedik. Bu etkinlik belki de Yaşar Kemal'in acılar içerisinde geçen çocukluğunun hüznünü, çok sevdiği uçurtmalarla dağıtacak. Bu yıl da gelin çocuklarımızla birlikte yaptığımız uçurtmaları gökyüzüne barış, huzur ve kardeşlik dileklerimizle birlikte salalım. Sesimizi duyan herkesi şenliğimize bekliyoruz."

Bozbey, 8 Mayıs saat 12.00'de Gölyazı Zambaktepe'de başlayacak uçurtma şenliği için saat 11.00'de Nilüfer Kent Konseyi önünden ücretsiz araç kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nilüfer'de Uçurtma Şenliği Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement