Nokia Here Maps, 3.07 Milyar Dolara Satıldı! - Son Dakika
Teknoloji

Nokia Here Maps, 3.07 Milyar Dolara Satıldı!

Nokia Here Maps, 3.07 Milyar Dolara Satıldı!

Harita servisini kim satın aldı?

03.08.2015 10:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Hasan Uğur Nayır - -

Nokia harita hizmeti HERE'ı Audi AG, BMW Group ve Daimler AG'den oluşan Alman otomobil birliğine 3.07 milyar dolar karşılığında sattı. Satışın 2016'nın ilk çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.


Şimdi neler olabilir? Nokia'nın ağ teknolojilerinde Alcatel-Lucent ile olan durumu biliniyor. Finlandiyalı şirketin HERE'dan gelen para ile ağ teknolojilerine daha fazla yatırım yapması şaşırtıcı bir sonuç olmaz. Otomobil üreticileri ise HERE'ın içeriği ile bir adım daha öne geçebilir. Buna ek olarak HERE Maps'in birden fazla platformda mobil cihazlarda kullanılabilir kalması bekleniyor. Anlaşma tamamlanana kadar HERE ve 6454 çalışan Nokia'nın sorumluluğunda olacak. Satıştan sonra Nokia'nın elinde Nokia Technologies ve ağ hizmet işleri kalıyor. Ancak Nokia akıllı telefon işinden elini ayağını çekmiş değil.


HERE Başkanı Sean Fernback konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Çalışanlarımız ve müşterilerimiz için iyi bir sonuç olduğuna inanıyorum. HERE'ın yeni ortaklık yapısı stratejimizi hızlandırmak ve işimizi genişleterek, lider konumda olmamıza izin verecektir." dedi.


Bu senenin başından beri hatırlarsanız HERE Maps'in ismi Apple ve farklı şirketlerle anıldı. Apple ile Nokia'nın kapalı kapılar ardında görüştüğüne dair söylentiler çıkmıştı. Fakat son dönemlerde otomobil şirketlerinin HERE ile yakından ilgilenmesi ve bazı analistlerin öngörü raporları, HERE'ın bir otomotiv devine gidebileceği olasılığını güçlendirmişti.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nokia Here Maps, 3.07 Milyar Dolara Satıldı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement