Nokia Telefonlar Çıkmaya Devam Edecek, Ama... - Son Dakika
Teknoloji

Nokia Telefonlar Çıkmaya Devam Edecek, Ama...

Nokia Telefonlar Çıkmaya Devam Edecek, Ama...

Microsoft, artık akıllı telefonlarında Nokia ibaresi istemiyor.

24.10.2014 14:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
Mahmut Saral - -

Microsoft'un Nokia'yı satın almasıyla birlikte Nokia'nın Windows Phone tarafında odaklı çalışmaları hızlanmış ve böylelikle Microsoft da mobil tarafta istediği ivmeyi yakalamak için fırsatları değerlendirmeye başlamıştı. Bu doğrultuda çıkan söylentilerde, Nokia isminin artık kullanılmayacağı belirtiliyordu, ki dün yaptığımız haberde de bunun artık resmiyet kazandığını ve yavaş yavaş hayata geçirildiğini belirtmiştik. Bundan sonra Nokia Lumia değil de Microsoft Lumia markalı Windows Phone telefonlar göreceğiz. Tabii Nokia da faaliyetlerini sürdürecek, ancak ismini artık daha az göreceğiz.


Microsoft, akıllı telefonlarda Nokia ismini kullanmayı düşünmüyor, ancak bu ismi akıllı olmayan, yani normal (genelde telefon etmek ve mesajlaşma için kullanılan ucuz telefonlar) telefonlarında kullanmayı düşünüyor. Microsoft'un Nokia ismini kullanma konusunda 10 yıllık bir hakkı var.


Ve bu arada, Microsoft Lumia isimli ilk akıllı telefonun da yakında görücüye çıkması bekleniyor. Şu an satılan Nokia Lumia modelleri ise satışlarına aynen devam edecek. Onlarda bir değişiklik söz konusu değil.


Ne dersiniz bu işe?



Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Nokia Telefonlar Çıkmaya Devam Edecek, Ama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement