Nokia 'Ya Elveda Diyoruz! - Son Dakika
Teknoloji

Nokia 'Ya Elveda Diyoruz!

Nokia \'Ya Elveda Diyoruz!

Microsoft, Nokia'nın mobil telefonlar kısmını satın aldığında, bu günün geleceği belliydi.

24.10.2014 16:10

Microsoft, Nokia'nın mobil telefonlar kısmını satın aldığında, bu günün geleceği belliydi. ve sonunda o haber, Nokia'nın (ya da Microsoft'un mu demeliyiz?) Conversations sitesinde ortaya çıktı: "Microsoft, Lumia telefonlarda Nokia ismine son veriyor."

Bu satın alınma konusu ortaya çıkalı 1 seneyi geçti malumunuz. Bu sene içerisinde "Nokia" ismi gerek ürün tanıtımlarında, gerek kimi uygulamalarda, gerekse web sitelerinde olsun yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlamıştı zaten. O nedenle Microsoft'un attığı bu adım, er ya da geç herkes tarafından bekleniyordu.

Microsoft Mobil Telefonlar Bölümü Pazarlama Kısımından Sorumlu Yardımcı Başkan Tuula Rytilä da, Conversations'a verdiği röportajda bundan bahsediyor ve ekliyor: " Microsoft ismi altındaki ilk Lumia, yakın zamanda tanıtılacak!

Nokia ismi altında çıkan telefonların da sonuna kadar destekleneceğini belirten Rytilä, " Nokia " isminin, Nokia 130 gibi giriş seviyesi cihazlarda varlığını –belki de şimdilik- sürdüreceğini de ekliyor. Microsoft 'un, Nokia ismini 10 yıllığına kullanma hakkına sahip olduğunu da biliyoruz; " Nokia " markasının, özellikle de gelişmekte olan ülkelerde büyük tanınırlığa sahip olduğunu da. Microsoft, bu tanınırlığı sonuna kadar kullanmak isteyecektir.

Kısacası bir devrin kapandığına şahit olduk, oluyoruz. Nokia Lumia 735 ve 830, " Nokia " markası altında çıkarılmış son telefonlar olabilir. Bakalım Microsoft adı altında çıkacak olan ilk telefon hangi Lumia olacak? (Microsoft Lumia 1030? Neden olmasın!)

Yiğit Doğru

The post Nokia 'ya Elveda Diyoruz! appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Nokia 'Ya Elveda Diyoruz! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement