Nükleer Güvenlik Deklarasyonu Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Nükleer Güvenlik Deklarasyonu Kabul Edildi

"Nükleer Güvenlik Üzerine Viyana Deklarasyonu" 77 ülkenin oy birliğiyle kabul edildi.

10.02.2015 19:49

"Nükleer Güvenlik Üzerine Viyana Deklarasyonu"  77 ülkenin oy birliğiyle kabul edildi.

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı UAEA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi'nde gerçekleştirilen Nükleer Güvenlik Sözleşmesi'ne taraf ülkeler arasında gerçekleştirilen diplomatik konferans, deklarasyonla sonuçlandı.

Deklarasyon'un, Japonya'da meydana gelen Fukuşima-Daiçi kazasının sonucunda nükleer güvenliğin genişletilmesi için devam eden uluslararası çabaların bir parçası olduğu belirtilen açıklamada, konferansta, "Nükleer Güvenlik Üzerine Viyana Deklarasyonu"nun Nükleer Güvenlik Sözleşmesi'ne taraf ülkelerin uzlaşısı ile kabul edildiği belirtildi.

Deklarasyon, Nükleer Güvenlik Sözleşmesi'nin amaçlarının uygulanması için ülkelere yardımcı olacak prensipler dizisini içeriyor.

Nükleer Güvenlik Sözleşmesi, uluslararası işbirliği ve ulusal önlemlerin artırılması yoluyla dünya genelinde yüksek seviyeli nükleer güvenliğin sağlanması amacıyla 24 Kasım 1996'da yürürlüğe girdi. Nükleer Güvenlik Sözleşmesi, taraf 77 ülkenin yükümlülüklerini ve üç yılda bir yapılan "bağımsız değerlendirme" toplantılarında, sözleşmenin uygulanmasına ilişkin ulusal raporlar sunulmasını içeriyor.

İsviçre, sözleşmenin nükleer tesislerin inşası ve tasarımını düzenleyen 18'inci maddenin değiştirilmesine ilişkin teklifinin görüşülmesi amacıyla konferansı toplantıya çağırmıştı. - Viyana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Nükleer Güvenlik Deklarasyonu Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement