Oculus Sanal Gerçeklik Uygulama Mağazası Açacak - Son Dakika
Teknoloji

Oculus Sanal Gerçeklik Uygulama Mağazası Açacak

Oculus Sanal Gerçeklik Uygulama Mağazası Açacak

Sanal gerçeklik için donanım işin sadece bir ayağı, ama yazılım tarafının da önemli olduğunu bilen Oculus VR uygulama mağazası açıyor.

22.09.2014 13:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sanal gerçeklik için donanım işin sadece bir ayağı, ama yazılım tarafının da önemli olduğunu bilen Oculus VR uygulama mağazası açıyor.

"Oculus Connect" isimli ilk konferansını gerçekleştiren Oculus VR firması, donanım kadar içerik ve yazılıma da önem verdiğini ispatlarcasına, bu sonbaharda öncelikle Samsung Gear VR için açmayı planladıkları "Oculus Platform" uygulama mağazasını duyurdu. Bundan hemen önce de Oculus'un yeni gözlük prototipi Crescent Bay'i tanıtmışlardı.

Şu anda sadece geliştiricilere açık olan Oculus Share isimli sitenin yeniden elden geçmesi ve değiştirilmesi sonucunda açılacak olan Oculus Platform, tüm kullanıcıların Oculus Rift sanal gerçeklik gözlükleri için film, oyun ve yazılım başta olmak üzere çeşitli içerikler indirmesini sağlayacak. Mağazada "Oculus Cinema" isimli sinema seyretme bölümü, "Oculus 360 Photos and Videos" isimli fotoğraf ve video izleme uygulaması bulunacak.

Web üzerinde açıldıktan sonra yavaş yavaş iOS, Android, Windows Phone, Chrome, Firefox, Safari ve Internet Explorer versiyonları gelecek olan Oculus Platform, geliştiriciler ile son kullanıcıları buluşturmayı amaçlıyor. Bu mağaza sayesinde geliştiriciler oyun ve uygulamalarını satabilecekleri bir platforma sahip olacaklar, müşteriler ise gözlükleri ile kullanacakları her türden içeriği tek bir yerde görebilecek ve satın alacaklar. Bir nevi Valve firmasının Steam dijital oyun indirme platformu gibi çalışacak ama ilk aşamda sadece ücretsiz içerikler sunulacak, ödeme sistemi daha sonra dahil edilecekmiş.

Oculus Rift'in konferansta duyurulan yeni prototipi Crescent Bay hakkındaki bilgileri buradan alabilirsiniz.

The post Oculus Sanal Gerçeklik Uygulama Mağazası Açacak appeared first on Silikon Vadisi TV.

Kaynak: SilikonVadisi.tv

Son Dakika Teknoloji Oculus Sanal Gerçeklik Uygulama Mağazası Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement