ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'na İlişkin İddialar - Son Dakika
Güncel

ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'na İlişkin İddialar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: "Planda işlenen sit sınırları mülga Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 6 Mart 1995 tarihli kararıyla tescil edilen sit sınırları olup, sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmamıştır"

24.07.2014 14:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'nda, daha önce tescil edilen sit sınırlarında herhangi değişiklik yapılmadığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında yer alan "ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı" hakkındaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Bu nedenle kamuoyunun doğru şekilde bilgilendirilmesi ihtiyacı doğduğuna işaret edilen açıklamada, planda işlenen sit sınırlarının, mülga Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunun 6 Mart 1995 tarihli kararıyla tescil edilen sit sınırları olduğu ifade edildi.

Sit sınırlarında herhangi bir değişiklik yapılmadığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"ODTÜ tarafından hazırlanan ve Bakanlık makamının 30 Eylül 2013 tarihli oluruyla tadilen resen onaylanan ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'na askı süresinde yapılan itirazların kısmen kabulü ve kısmen reddine ilişkin düzenlemeleri içeren 1/25.000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği, 1/5.000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı, Bakanlık makamının 20 Mayıs 2014 tarihli oluruyla resen onaylanmıştır.

ODTÜ'ye ait Eymir Gölü çevresi, 6 Mart 1995 tarihli mülga kurul kararıyla birinci derece doğal sit alanı, ikinci derece doğal sit alanı ve birinci derece arkeolojik sit alanı olarak tescil edilmiştir. Bakanlık, onayladığı koruma amaçlı imar planında, söz konusu sit sınırlarını aynen işlemiştir. Anılan imar planında Eymir Gölü çevresi 'ODTÜ özel orman alanı' ve 'ODTÜ ağaçlandırılacak alan' olarak tanımlanmıştır."

Ankara 2 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonunun 13 Mart 2014 tarihli kararıyla da bu planların uygun görüldüğüne işaret edilen açıklamada, "Ayrıca yürürlükteki mevzuata göre sit derece değişikliği, plan kararlarıyla değil, Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelik uyarınca yapılmaktadır" ifadesine yer verildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ODTÜ Koruma Amaçlı İmar Planı'na İlişkin İddialar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement