Öğrenciler Çöp ile 'Möp'ü Ayıracaklar - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Çöp ile 'Möp'ü Ayıracaklar

Öğrenciler Çöp ile \'Möp\'ü Ayıracaklar

Şehitkamil Belediyesi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik Katı Atık Ayrıştırma projesinin “Atık Yönetimi ve Çevre” konulu eğitim seminer verildi.

04.12.2015 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehitkamil Belediyesi, Karacaoğlan İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik Katı Atık Ayrıştırma projesinin "Atık Yönetimi ve Çevre" konulu eğitim seminer verildi. Seminere katılan öğrencilere Çevre Koruma Projesi "MÖP" hakkında bilgi aktarıldı.

Katı Atık Ayrıştırma MÖP projesiyle çevreyi daha temiz bir hale getirmek, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve insanları bu konuda bilinçlendirmek için harekete geçen Şehitkamil Belediyesi ekipleri, çevre bilincini aşılamak amacıyla okullarda başlatılan çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm projesi kapsamında öğrencilere seminer vermeye başladı. Karacaoğlan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen Atık yönetimi ve çevre konulu seminerde, Şehitkamil Belediyesi'nde görevli Çevre Yüksek Mühendisi Sadık İsmail Tekiner ve Çevre Mühendisi Esra Düzenli, öğrencilere çevre duyarlılığı hakkında bilgiler verdi. Program sonunda çocuklara kalem, açacak, silgi ve cetvelden oluşan kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

Çevre eğitimi ve geri dönüşüm hakkında bilgiler alan öğrenciler, bu tür seminerlerin kendileri açısından olumlu olduğunu belirttiler. Öğrenciler, "Bugün Şehitkamil Belediyemizden çevre eğitimi ile ilgili eğitmenler gelerek, bizlere çevre duyarlılığı ve geri dönüşüm kapsamında önemli bilgiler verdiler. Özellikle geri dönüşüm kapsamında kurulan MÖP projesi hakkında eğitici bilgiler aldık. Plastik, cam, karton, kağıt gibi materyallerin geri dönüşüme kazandırılması konusunda bilgi sahibi olduk. Bundan sonra bizlerde çevremizi temiz tutarak, çöplerimizi ve möplerimizi ayıracağız. Bunun yanı sıra kullandığımız atık pilleri de çöplere veya yerlere atmayıp onları da atık pil toplama kutularına atacağız. Buradan almış olduğumuz bilgileri de çevremizdeki arkadaşlarımızla ve büyüklerimizle paylaşarak, onlarında bu konuya hassasiyet göstermelerini sağlayacağız. Daha temiz ve daha modern bir ilçede yaşamak istiyorsak, öncelikle temizlik konusuna dikkat etmeliyiz" dedi. Öğrenciler, proje ve seminer için Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Çöp ile 'Möp'ü Ayıracaklar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement