Öğrencilerden Kadına Şiddete Protesto - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Kadına Şiddete Protesto

Öğrencilerden Kadına Şiddete Protesto

Samsun Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmeni Naim Okay öncülüğünde sokak gösterisi düzenleyerek kadına yönelik şiddeti protesto etti.

23.11.2015 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri İngilizce Öğretmeni Naim Okay öncülüğünde sokak gösterisi düzenleyerek kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Bafra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğrenciler son yıllarda artan çocuk gelinleri, kadınlara kullanılan şiddet şekillerini ve erkek eğemem toplumun kadına bakışını temsili olarak canlandırıp kadına yönelik her türlü şiddeti taşıdıkları pankartlarla müzik eşliğinde kanadılar. Temsili olarak ağızları bantlanmış, elleri ve ayakları zincirlenmiş öğlenciler kadına şiddetin son bulmasını istediler.

Anadolu Lisesi 11/F sınıfı öğrencisi Tuana Uncu yaptığı basın açıklamasında, "Geçtiğimiz yıl özge Can'dı, birkaç gün öncede Dr. Aynur Dağdemir kurbanlar arasına katıldı. Cinayetler azalmıyor her gün, her yıl gittikçe çoğalıyor. Her gün televizyonlarda kadına yönelik haberleri izliyoruz. Bizler bu gerçekleri görüp de duyarsız kalamazdık. Okulumuzda bununla ilgili bilgilendirici eğitimler aldık ve bu konuyu halkımızla paylaşıp dertleşmek istedik. Tüm ümidimiz şiddetin olmadığı yaşamlar" dedi.

İngilizce Öğretmeni Naim Okay da, "Bugün burada kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınarken, kadının çağdaş yaşamdaki yerini vurgulamak istedik. Öğrencilerimiz toplumun kanayan yarasına parmak basmak, toplumun derdiyle dertlenen öğrencilerin inançla ve kararlılıkla yapmış oldukları bir gösteri. Sanıyorum halkımız burada yapılanlara kayıtsız kalmaz, farkında lığı artar ve kadına şiddet her geçen gün azalır" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Kadına Şiddete Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement