Okmeydanı'nda 100 Hak Sahibi Daha Tapularına Kavuştu - Son Dakika
Yerel

Okmeydanı'nda 100 Hak Sahibi Daha Tapularına Kavuştu

Bir yıl içerisinde 5 bine yakın vatandaşa tapu heyecanı yaşatan Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı’nda belirlenen 100 hak sahibi vatandaşa daha düzenlediği törenle tapularını dağıttı.

14.03.2015 20:54

Bir yıl içerisinde 5 bine yakın vatandaşa tapu heyecanı yaşatan Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda belirlenen 100 hak sahibi vatandaşa daha düzenlediği törenle tapularını dağıttı.

Beyoğlu Belediyesi, Okmeydanı'nda mülkiyet hakkı kazanan hak sahiplerine tapularını vermeye devam ediyor. Okmeydanı Okçular Tekkesi'nde düzenlenen törenle 100 kişi daha merakla bekledikleri tapularına kavuştu. Yakınlarıyla birlikte tapu dağıtım törenine gelen heyecanlı vatandaşlar, tapularını Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın elinden aldı.

"BEĞENİLMİŞ OLMASI BİZİ GURURLANDIRDI"

Okmeydanı'nda tapularını alan vatandaşların sayısının her geçen gün arttığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Cannes'de düzenlenen emlak fuarında Harvard Üniversitesi Tasarım Okulu Başkanı Prof. Dr. Eugene Kohn tarafından takdir gören Okmeydanı kentsel dönüşüm projesine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Projenin beğeni topladığını ve kendisinden Harvard'a davet edilerek üniversitedeki öğrencilere projenin detaylarını anlatması talebi geldiğini belirten Başkan Demircan, "Bu projede çok büyük bir planlama yapıldı. Projenin detayları da çok güzel. Okmeydanı'nın geleceğinde 100 bin kişinin 30 ayrı parçada her birinin ortak alanları, otoparkları, yeşili ve onun kendi içindeki uyumu bütün bir ilçeyle kurduğu ilişki planlamacıların hoşuna gidiyor. Ana aks üzerindeki ticaretin burada yaşayan insanlara iş sağlıyor olması ilgi kaynağı oldu. Biz zaten güzel bir proje olduğunu biliyorduk ama orada da beğenilmiş olması bizi gururlandırdı" şeklinde konuştu.

Tapusunu alma heyecanı yaşayan 76 yaşındaki Ömer Yurtsever, "Ben 45 yıldır Okmeydanı'nda oturuyorum. Tapumuzu alamıyorduk şimdi aldık çok teşekkür ederiz" diye konuştu. Hasan Yurtsever ise, "1965 yılından beri Okmeydanı'nda oturuyorum. Bugünün bekliyorduk. Çok şükür tapumuzu aldık mutluyuz" dedi.

Okmeydanı'nda 1 yıldır devam eden tapu verme sürecinde şu ana kadar bölgede bulunan 21 bin malikten 5 bine yakın kişiye tapusu teslim edildi. 10 bin 500 kişi de tapularını almak için müracaat ederken, 2015 yılı sonuna kadar tapuların yarısının hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Okmeydanı'nda 100 Hak Sahibi Daha Tapularına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement