Okul Müdürleri Değerlendirme Puanlarının Açıklanması - Son Dakika
Yerel

Okul Müdürleri Değerlendirme Puanlarının Açıklanması

Okul Müdürleri Değerlendirme Puanlarının Açıklanması

Adana Barosu Başkanı Çıtırık: "Gerek kamuoyunun oluşturulmasında gerek yargıda izlenecek hukuki mücadelede eğitimcilerimizin yanında yer alacağımızı ve her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiriyorum"

26.08.2014 17:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, okul yöneticilerine yönelik değerlendirme süreci ve açıklanan puanlara ilişkin gerek kamuoyunun oluşturulmasında, gerek yargıda izlenecek hukuki mücadelede eğitimcilerin yanında yer alacaklarını ve her türlü yardıma hazır olduklarını bildirdi.

Adana Barosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana'da okul müdürlerinin görevlerine devam edebilmeleri için tabi tutuldukları puanlamada haksızlık yapıldığını ileri süren Eğitim- Sen, Türk Eğitim-Sen ve Kamu Sen üyesi bir grup baroyu ziyaret etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Selahattin Dolgun, okulların açılmasına çok kısa bir zaman kaldığı günlerde kamu yararı gözetilmeksizin keyfiyete dayalı bir şekilde kadro tasfiyesine yol açan uygulama nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını belirtti.

Okullarda 4 yılını tamamlayan okul müdürlerinin göreve devam edebilmeleri için yönetmelik gereği puanlamaya tabi tutulduklarını anımsatan Dolgun, burada da liyakat ve tecrübe sahibi yöneticilerin yeniden görevlendirilmediklerini öne sürdü.

Dolgun, "Adana'da 442 müdürün sadece 152'sine 75 ve üzerinde puan verildi. Yıllarını yöneticiliğe vermiş 290 müdür, görevlendirilmiş ilçe müdürleri ve Danıştay kararı gereği atamaları iptal edilmiş şube müdürleri tarafından değerlendirilerek görevlerine son verilmiştir" ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Çıtırık da Milli eğitim üzerinde titizlikle durulması gereken konulardan biri olduğunu kaydetti.

Son yıllarda eğitim sistemiyle çok oynandığını, 4+4+4 anlayışıyla milli eğitime büyük zarar verildiğini savunan Çıtırık, son yaşanan gelişmenin ise eğitimcilerin iş güvenliğini ortadan kaldırmayı amaçladığını öne sürdü.

Çıtırık, "Eğitime katkı ve yıllarını vererek emek harcayan isimler tasfiye edilerek adeta milli eğitimin hafızası silinmeye çalışılmak istenmektedir. Gerek kamuoyunun oluşturulmasında gerek yargıda izlenecek hukuki mücadelede eğitimcilerimizin yanında yer alacağımızı ve her türlü yardıma hazır olduğumuzu bildiriyorum" ifadelerini kullandı. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okul Müdürleri Değerlendirme Puanlarının Açıklanması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement