Öldürülen Kadın Doktor Anısına Gökyüzüne Siyah Balon - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Kadın Doktor Anısına Gökyüzüne Siyah Balon

Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden doktor Aynur Dağdemir'in anısına gökyüzüne siyah balon bıraktı.

23.11.2015 14:34  Güncelleme: 15:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun İl Kadın Hakları Koordinasyon Kurulu üyeleri, bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybeden Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in anısına gökyüzüne siyah balon bıraktı. Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup üyeleri, taşıdıkları siyah balon ve "Erkeksen öfkene hakim ol", "Kadına şiddete, cinayete hayır" yazılı dövizlerle kadın cinayetlerini protesto etti. Grup adına açıklamada bulunan Reşat Kılıçarslan, doktor Aynur Dağdemir'i kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi. Bu tür olayların yaşanmaması için toplum vicdanında ne yapılması gerekiyorsa yapılacağından kuşkuları olmadığını dile getiren Kılıçarslan, "Barışı, kardeşliği hiç değilse şu andan itibaren bir yaşam biçimi haline getirmeliyiz. Ne Aynur Dağdemir'ler ölmeli ne de dünyanın bir başka bölgesinde insanlar vahşetin kör kurşunu, bombası ile yaşamdan koparılmalıdır" dedi.

Konuşmanın ardından grup üyeleri ve vatandaşlar gökyüzüne siyah balon bıraktı. Öte yandan Samsun'un yerel ve ulusal basın temsilcileri de aynı yerde fotoğraf makinelerini ve kameralarını bırakarak kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Öldürülen Kadın Doktor Anısına Gökyüzüne Siyah Balon
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öldürülen Kadın Doktor Anısına Gökyüzüne Siyah Balon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement