Oltu Sydv'den İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek - Son Dakika
Yerel

Oltu Sydv'den İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Oltu Sydv\'den İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek

Yaklaşan Kurban Bayramı ve kış mevsimi nedeniyle Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı faaliyetlerine hız verdi.

15.09.2015 16:58

Yaklaşan Kurban Bayramı ve kış mevsimi nedeniyle Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı faaliyetlerine hız verdi.

Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin yaptığı değerlendirme de; bayram öncesi tespiti yapılan 631 aileye gıda, giyim ve nakdi yardım, 1.479 aileye ise 2,5 ton kömür yardımı dağıtımının başladığını belirtti.

Kaymakam Zengin, "Kurban Bayramı nedeniyle bayram öncesi tespiti yapılan 631 aileye aile başına 150 TL olmak üzere gıda-giyim vb. ihtiyaçları için nakdi yardım yapılmasına karar verilmiş olup ödemeler ilgililerin banka hesaplarına aktarılmıştır. Bu konuda toplam 94.650 TL harcama yapılmıştır" dedi.

KÖMÜR DAĞITIMI BAŞLADI

2015-2016 kış sezonunda ihtiyaçlı vatandaşlara dağıtılmak üzere 4.000 ton kömür tahsis edildiğini aktaran Oltu Kaymakamı Mehmet Gökhan Zengin, "Vakfımızca tespiti yapılan 1.479 aileye aile başına 100 torba yani aile başına 2,5 ton kömür dağıtılmasına karar verilmiş olup, dağıtım başlamıştır" diye konuştu.

200 KİŞİLİK ERKEK ORTA ÖĞRETİM PANSİYONU

Merkez ilçe konumunda olması ve okullaşma oranının yüksekliği göz önüne alındığında çevre il ve ilçelerden Oltu'ya yoğun bir öğrenci talebi olduğunu kaydeden Kaymakam Mehmet Gökhan Zengin, 200 kişilik erkek öğrenci pansiyonuna ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Kaymakam Zengin, "İlçemiz konumu itibariyle merkezi bir yerde bulunuyor. Tüm bu gelişmeler ışığında Oltu'da bir erkek öğrenci yurduna daha ihtiyaç duyuluyordu. Buna binaen vakfımızca yurt yaptırılmasına karar verilmiş olup, yurt talebimiz Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne sunulmuş ve projemiz uygun görülerek 2016 yılı bahar aylarında yapımına başlanılacaktır" dedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu Sydv'den İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement