Önce Kitap Okuyor, Sonra Oyun Oynuyorlar - Son Dakika
Yerel

Önce Kitap Okuyor, Sonra Oyun Oynuyorlar

Isparta Merkez Çocuk Kütüphanesine giden çocuklar kitap okumaları halinde, kütüphanedeki oyun konsolunda oyun oynayabiliyor.

16.04.2013 17:05  Güncelleme: 17:14

Isparta Merkez Çocuk Kütüphanesine giden çocuklara kitap okumaları halinde, kütüphanede bulunan iki oyun konsolunda oyun oynama imkanı veriliyor.

Isparta Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta Merkez Çocuk Kütüphanesinin 1955'te kurulduğunu, o dönemdeki yapının çocukları kütüphaneye çekmekten uzak olduğunu anlattı. Geçen yıl kütüphanenin Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü binasına taşındığını belirten Kılıç, kütüphaneyi çocuklar için daha cazip hale getirmek için yenileme çalışması yaptıklarını dile getirdi.

Kütüphaneden 3-10 yaş grubu çocukların yararlanabileceğini ifade eden Kılıç,

"Çocukların, kitaplarını okumaları halinde kütüphanede bulunan oyun konsollarında oynamalarına izin veriyoruz. İsterlerse satranç oynayabiliyor, dizüstü bilgisayardan internete girebiliyorlar" dedi.

Çocukların kütüphanede kendilerini evlerinde gibi hissetmeleri için çalıştıklarını dile getiren Kılıç, kütüphanede 17 bin kitap bulunduğunu kaydetti. - ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Önce Kitap Okuyor, Sonra Oyun Oynuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement