Ordulular Urla'da "Kesme Çiçek Festivali" Düzenledi - Son Dakika
Yerel

Ordulular Urla'da "Kesme Çiçek Festivali" Düzenledi

Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği‘nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Kesme Çiçek Festivali ve Karadeniz Müzik Şöleni” Urla Cumhuriyet Meydanı’nda yapıldı.

28.09.2014 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin bu yıl ilk kez düzenlediği "Kesme Çiçek Festivali ve Karadeniz Müzik Şöleni" Urla Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı

Urla'da yaşayan Orduluların geçim kaynağı "kesme çiçekçiliği" yaşatmak amacıyla Urla Belediyesi ve Urla Ziraat Odası'nın katkıları ile gerçekleşen festivale, soğuk havaya rağmen katılım büyük oldu. Festivalde, sanatçılar Karadeniz'e özgü kemençe ve tulum ezgileri ile Urlalılara keyifli anlar yaşatırken, Karadeniz Halk Oyunları Ekibi'nin gösterisi etkinliğe katılanları coşturdu.

Festivale, Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, İlçe Milli Eğitim Müdürü İzzet Gündüz, Ziraat Odası Başkanı Nurettin Kılınç, Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş ve Fahri Başkanı Mustafa Aşlık, Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Urla'da yaşayan Karadenizliler ve Urlalılar katıldı.

Urla'da yeni göreve başladığını belirten Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, "Bu ülkenin daha fazla üretmeye ihtiyacı var. Urla'da başladığım yeni görevimde sivil toplum kuruluşları ile bir arada olmaya, Urla'yı birlikte yönetmeye özen göstereceğim. Bu etkinliğin gelenekselleşmesi beni de çok mutlu eder" dedi.

Urla Belediye başkanı Sibel Uyar ise, festivali, önümüzdeki yıllarda da gerçekleştirmek istediklerini kaydetti.

Urla Ordulular Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Adil Öneş de, amaçlarının çiçekçiliği tanıtmak ve Urla'yı Karadeniz müziğiyle buluşturmak olduğunu belirterek festivalin düzenlemesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Festival kapsamında yapılan Kesme Çiçek Yarışması'nda dereceye girenlere teşekkür plaketi verildi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordulular Urla'da 'Kesme Çiçek Festivali' Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement