Orhaneli'de Park Yasağı - Son Dakika
Yerel

Orhaneli'de Park Yasağı

Orhaneli\'de Park Yasağı

Orhaneli Belediyesi tarafından yaptırılan katlı otoparkın hizmete girmesinin ardından, ilçe merkezindeki ana caddelere park yasağı getirildi.

05.07.2014 11:18

Orhaneli Belediyesi tarafından yaptırılan katlı otoparkın hizmete girmesinin ardından, ilçe merkezindeki ana caddelere park yasağı getirildi.

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde araç trafiğini rahatlatmak ve katlı otoparka yönlendirmek amacıyla başlatılan uygulamada, trafik ekipleri kurallara uymayan sürücülere göz açtırmıyor. Polis sadece kısa süreli beklemelere izin verirken cadde üzerinde park yapılmasını önledi. Trafik sıkıntısına çözüm olması amacıyla Orhaneli Belediyesi tarafından yaptırılan katlı otoparkın 24 saat ücretsiz olarak hizmete sunulması ile başlayan yasakta, vatandaşların araçlarını otoparka bırakması hedefleniyor. Şimdiden uygulamaya konulan park yasağı ile ilçe merkezi adeta nefes almaya başladı. Esnafın da bu durumdan memnun olduğu görülüyor.

30 Mart yerel seçimlerinde karşılarına çıkan en büyük sıkıntılardan birinin de trafik sorunu olduğunu ifade eden Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, "Vatandaşlarımız caddelerde yürüyemediklerinden, esnafımız ise iş yerlerinin önlerine yabancı araçların park etmelerinden şikayet ediyorlardı. Yapmış olduğumuz katlı otoparkı ücretsiz olarak halkımızın hizmetine sunduk. Vatandaşlarımızı katlı otoparka yönlendirmek ve halkımızın, esnafımızın ve sürücülerimizin daha rahat günlük yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla park yasağı uygulaması başlatıldı. Uygulamadan esnafımız başta olmak üzere vatandaşlarımız da memnun oldu" dedi.

Park yasağının başlamasıyla birlikte polis ekipleri, gün boyu çarşı içerisindeki cadde ve sokaklarda uygunsuz park yapan sürücülere ikaz ve cezai işlem uyguladı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orhaneli'de Park Yasağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement